Slått bevisstløs under fotballkamp – havnet på sykehus med flere kjevebrudd

NATT PÅ SYKEHUS: Den fornærmede 21-åringen ble fraktet til Kalnes Sykehus og måtte bli over natten.
NATT PÅ SYKEHUS: Den fornærmede 21-åringen ble fraktet til Kalnes Sykehus og måtte bli over natten. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
Under en 5. divisjonskamp mellom Selbak 2 og Torp ble en Selbak-spiller (21) fraktet til sykehus etter at en spiller fra motstanderlaget slo ham ned underveis i kampen.

Politi og ambulanse rykket ut til en fotballkamp mellom naboklubbene Selbak 2 og Torp mandag kveld. En Torp-spiller slo ned en spiller fra Selbak (21). Han ble fraktet til sykehus og fikk tilbringe natten der med to påviste kjevebrudd, melder Fredriksstad Blad.

– Det var et frispark til oss hvor vår spiller kommer litt i forkant av Selbak-spilleren. Også får spilleren vår en dytt som sender han litt utover sidelinjen. Han sklir med fotballsko på asfalten og slår en kolbøtte, Derfra og ut så er det for hans del helt svart, sier Torp-trener Kent Børresen til TV 2.

21-åringen ble liggende bevisstløs i gresset, mens Torp-spilleren fortsatte å slå. Torp-spilleren ble dratt unna av andre spillere. Ifølge vitner var Selbak-spilleren bevisstløs i flere minutter.

Gjerningsmannen ble kort tid senere pågrepet av politiet. Ifølge NRK skal han avhøres tirsdag morgen. Etter forholdene skal det stå bra til med den skadde spilleren. Han skal opereres tirsdag.

SJOKKERTE: Leder i Selbak TIF Atle Engsmyr (t.v.) og Torp-trener Kent Børresen er sjokkerte etter hendelsen.
SJOKKERTE: Leder i Selbak TIF Atle Engsmyr (t.v.) og Torp-trener Kent Børresen er sjokkerte etter hendelsen.

– Det er fryktelig trist. Det var først et sjokk, også etterhvert tenker jo alle bare på hvordan går det med han som ligger der. Noen er handlekraftige, og noen av oss andre blir apatiske. Det er fryktelig vanskelig, og vanskelig å forklare, sier Atle Engsmyr, leder i Selbak Turn og Idrettsforening.

– Ikke fremstått truende

Torp-treneren forteller at spilleren ikke har fremstått som truende før, og understreker at hendelsen vil få konsekvenser.

– Det er også et stort sjokk for oss. Spilleren vår har ikke fremstått truende på noen som helst måte før, og fremstår som en fin og flott gutt. Det er trist for han også, for han får alvorlige konsekvenser. Midt oppi alt må vi også tenke på hans situasjon, selv om vi overhode ikke kan stå inne for det han gjør, sier Børresen.

Nøyaktig hvilke konsekvenser dette vil ha for Torp-spilleren vet ikke treneren enda.

– Klubben skal ha et styremøte i kveld, og finne ut hvordan de skal takle det. Mer vet jeg ikke foreløpig.

Både Torp-treneren og Selbak TIF-lederen er enige i at slike hendelser ikke hører hjemme på en fotballbane.

– Det her har ingenting med fotball å gjøre. Vi som klubber står støtt sammen, og guttene pratet sammen i ettertid. Jeg må skryte av alle involverte over hvordan de taklet situasjonen. Dette kunne eskalert, men alle skjønte alvoret, sier Børresen.

– Fotball blir helt uvesentlig i sånne situasjoner. Hvis vi skulle hatt noen nabokrangler, så har det i alle fall ingenting med dette å gjøre, fortsetter Engsmyr.

Rystet

De som var tilstede under kampen var også sjokkert over volden de ble vitne til under fotballkampen på Selbak Stadion.

– Vi er egentlig helt numne alle sammen. Det var et sjokkerende syn, og det er nok alle i Torp, alle i Selbak, alle tilskuerne og dommerne enige i, sier Engsmyr til Fredriksstad Blad mandag kveld.

– Å si at dette ikke hører hjemme på en fotballbane blir egentlig feil. For sannheten er at dette ikke hører hjemme noe sted. Det er grov vold, rett og slett, mener han.

Engsmyr forteller at klubbene står samlet og støtter hverandre. Kampen ble avbrutt etter hendelsen og representanter fra begge klubbene skal ha blitt stående lenge etter kampen for å snakke ut om det som hadde skjedd. Fornærmedes lagkamerater og støtteapparat fikk også tatt en prat etter voldshendelsen.

– Vi har fått snakket litt sammen og nå har de fleste dratt hver til sitt. Foreløpig overlater vi denne saken til politiet, som har vært her og som vil etterforske voldshendelsen. Akkurat nå tenker vi bare på spilleren som ble slått ned og håper det går bra med ham, sier Selbak-lederen.

Torp IF tar avstand fra volden og klubbens fotballstyret har skrevet følgene på fotballklubbens Facebookside:

– Hendelsen på Selbak Stadion i kveld har rystet oss og har ingenting med fotball å gjøre. Alle i Torp tenker på Selbak-spilleren som ble utsatt for voldshandlingen og håper inderlig at han blir helt frisk.

Lik TV 2 Sporten på Facebook