Manchester United banket Chelsea: – En drømmestart

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United overbeviste i sesongpremieren mot Chelsea.

Manchester United-Chelsea 4-0

Se sammendraget i vinduet øverst.

Et uhyre effektivt Manchester United imponerte stort hjemme mot Chelsea søndag.

Etter en drøy time sto det hele 3-0 etter to scoringer av Marcus Rashford og ett av Anthony Martial.

Ti minutter før slutt gjorde innbytter Daniel James ydmykelsen komplett og sørget for en knusende klar hjemmeseier og en drømmestart på sesongen for manager Ole Gunnar Solskjær.

Dermed gikk han også så til de grader seirende ut av managerduellen mot Frank Lampard.

– Kunne ikke bedt om noe mer

– Det er en drømmestart på sesongen for Manchester United. Det er kun to måneder siden det var massiv negativitet på Old Trafford og nå får de denne kampen, sa TV 2s ekspertkommentator Brede Hangeland.

– Det er rett og slett en perfekt dag for Manchester United. De scorer fire og holder nullen. Unge spillere i alle ledd. Ole Gunnar Solskjær, snakk om å levere. En fantastisk serieåpning, sa TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

– Jeg tror ikke Ole Gunnar Solskjær kunne drømt om en bedre start på sesongen, sa TV 2s ekspert Petter Myhre.

Ole Gunnar Solskjær var selvsagt strålende fornøyd etter kampen.

– Vi er fornøyd med resultatet og spesielt andreomgang. Vi kunne ikke bedt om noe særlig mer enn det her. I førsteomgang må vi si oss litt heldige som gikk i garderoben med 1-0-ledelse, så ærlig må vi være.

– Nå møter vi Wolverhampton som vi tapte to ganger mot på kort tid forrige sesong. Så det blir en tøff oppgave og vi skal jobbe hardt denne uken her, sier Solskjær til TV 2.

Zouma laget klønete straffespark

Det var en skikkelig heseblesende innledning på kampen og gjestene Chelsea gikk rett i strupen på vertene.

Tammy Abraham klinket ballen i stolpen etter kun fem minutter.

Like etter fikk Anthony Martial en gratismulighet da Kurt Zouma klønet det til i forsvar, men franskmannens avslutning var av det puslete slaget.

Chelsea satte virkelig United under press de første minuttene, men var sårbare bakover.

Etter litt over et kvarters spill brøt Marcus Rashford seg gjennom og nok en gang var Zouma uvøren. Franskmannen spente bein på angriperen innenfor 16-meteren og dermed ble det straffe til hjemmelaget.

Det ekspederte Rashford sikkert selv. 1-0 og en drømmestart for Ole Gunnar Solskjær.

Nytt stolpetreff fra Chelsea

Det bølget virkelig frem og tilbake de første 45 og David de Gea måtte hente frem sin sedvanlige beinparade ved én anledning.

Etter 40 minutter fikk Emerson Palmieri stå helt alene på bakerste stolpe. Italieneren fikk tid til både dempe og sikte og banket ballen i krysstverrliggeren bak en utspilt de Gea.

– Det har vært en veldig åpen kamp. Chelsea har vært gode. Jeg føler at de kommer til å score snart, sa søndagens gjest i TV 2-studioet, Robin van Persie.

– Det har vært en marerittomgang for Kurt Zouma, sa TV 2s Premier League-ekspert Erik Thorstvedt.

To kjappe United-mål

Andreomgangen fortsatte der den første slapp med åpen fotball og skumle Chelsea-angrep. Etter en time valgte Frank Lampard å gi Christian Pulisic hans første Premier League-minutter.

Men igjen var det i andre enden det ble nettsus.

Manchester United kontret mesterlig og ballen endte til slutt opp hos Andreas Pereira på høyrekanten. Brasilianeren prikket innlegget på Anthony Martial som bare kunne løpe ballen i mål. 2-0 til vertene.

Og nå bød United på festfotball. For kun to minutter senere sto det 3-0. Paul Pogba løftet ballen over hele Chelsea-forsvaret og rett i føttene på Marcus Rashford som hadde skåret inn fra sin kantposisjon. Unggutten la ballen perfekt til rette og trillet ballen forbi Kepa og i nettet.

James fikk debutmålet

Manchester United var i ferd med å knuse forrige sesongs Europaliga-mestere.

Ti minutter før slutt gjorde Paul Pogba et strålende forarbeid før han serverte innbytter Daniel James. Waliseren avsluttet via et Chelsea-bein og i mål. 4-0 til Manchester United og nå sang hjemmefansen «sacked in the morning» til den ulykkelige Frank Lampard.