Oslo 20190730. 
Manchester Uniteds Paul Pogba prøvde å smile til seg et straffespark under treningskampen mellom Kristiansund og Manchester United på Ullevaal stadion tirsdag kveld.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Wales' coach Ryan Giggs looks on during the match against China at the 2018 China Cup International Football Championship in Nanning in China's Guangxi province on Thursday, March 22, 2018. Wales defeated China in 6-0. (Color China Photo via AP) CHINA OUT

United-legendens klare melding: – Han må sparkes ned på trening

Manchester United-legenden Ryan Giggs har en gammeldags løsning på problemet med Paul Pogba.

Se Manchester United-Chelsea på TV 2 Sport Premium eller Sumo fra klokken 17.00 – med Robin van Persie som gjest i studio!

Den franske superstjernen har vært linket bort fra klubben hele sommeren, og også sendt klare hint på at han ønsker seg nye utfordringer.

Manchester United-legenden Ryan Giggs har en gammeldags løsning på problemet.

– De må sparke han ned på trening, men det skjer ikke lengre, sier han til Evening Standard.

Giggs forteller at det var slik lagkameratene fikk Cristiano Ronaldo ned på jorda.

– Man har begynt å miste det. Jeg sier ikke at du skal sparke ned alle, men det var slik Ronaldo ble bedre.

– Scholesy sparket han ned hvis han tok for mange touch, og plutselig gikk det opp for han at han ikke kunne fortsette å drible, ellers ville han bli sparket.

– Jeg så et intervju med Kompany etter forrige sesong, og han er litt «old school». Han ble spurt om uken i forkant av sesongavslutningen mot Brighton, og sa «noen ganger må jeg gi en spiller et spark!». Jeg tenkte at det kanskje er noe City vil savne denne sesongen.

– Han må være en del av kulturforandringen

Giggs og tidligere Manchester United-spiller Phil Neville er oppmuntret over at Ole Gunnar Solskjær har tatt klubben tilbake til røttene, og tradisjonene etter Sir Matt Busby og Sir Alex Ferguson.

Neville mener det er avgjørende at Pogba er hjertet i United-laget dersom Solskjær skal ha suksess.

– Jeg tror Paul kommer til å spille en rolle i den kulturforandringen. Det vil hjelpe ham. Han er en av de rutinerte spillerne. Han er en VM-vinner og har vunnet Serie A med Juventus, sier Neville.

– Han var der som ung, og så kulturen i klubben på den tiden. Nå må han bestemme seg, skal han spille for United, må han være den av den kulturforandringen for å vinne.

Neville er ikke i tvil om at Pogba er en som ønsker å vinne.

– Han ønsker å vinne, han ønsker å være best, det er ingen tvil om det. Han må antakelig sette et ekempel mer enn noen andre.

– Jeg tror fansen er splittet. Noen vil la han gå, mens andre ser kvaliteten hans og at det vil være et stort hull å fylle etter han dersom han forlater klubben.

Han mener Solskjær har en vanskelig oppgave med å finne en balanse.

– Kvitter du deg med alle spillerne uten å ha kvaliteten til å erstatte de er det også vanskelig. Å balansere det er en vanskelig oppgave for Ole, mener den tidligere Manchester United- og Everton-spilleren.

– Cristiano Ronaldo sa han ville dra, og ble et ekstra år. Om det skjer her vet jeg ikke.

– Vi følte vi fikk vårt United tilbake

Både Neville og Giggs har siden Sir Alex Ferguson ga seg som United-manager vært innom trenerteamet i klubben. Giggs var også midlertidig manager etter at David Moyes fikk sparken. De ser klare forskjeller på Ole Gunnar Solskjær og de forrige managerene, David Moyes, Louis van Gaal og José Mourinho.

– Alle sammenligner stilen og måten de spiller fotball på. Da Ole kom inn følte vi at vi fikk vårt United tilbake, sier Neville.

– Det Ole gjør er at han viser autoriteten sin overfor laget, men spiller en type fotball fansen vil komme for å se.

– Kanskje har ikke fokuset fra klubben og spillerne vært 100 prosent på fotball i fortiden. Det må den være nå, ellers vil det være sju år til United vinner ligaen. Du ser for deg at det blir lengre og lengre til når du ser at City, Liverpool og Chelsea blir bedre. Det City og Liverpool viste i Community Shield er nivået vi må tilbake til. Du kan se retningen Solskjær vil ta United i.

Giggs legger til at Klopps start ikke var all verden, men at det var en gradvis forbedring, og at United-fansen nå ønsker å se det samme.

– Jeg sier ikke at vi kommer til å vinne ligaen, men dersom du begynner å se forbedringer og en kulturendring vil du dra og se kamp.

– Vi ønsker alle å se Ole ha suksess, men selv om han ikke skulle ha det tror jeg han vil forlate klubben i en bedre tilstand enn da han tok over, sier Giggs.

Se Manchester United-Chelsea på TV 2 Sport Premium eller Sumo fra klokken 17.00 – med Robin van Persie som gjest i studio!