– I overkant nonchalant

Jakob Ingebrigtsen hadde ingen problemer med å sette konkurrentene på plass på herrenes 1500 meter under lag-EM, men far og trener Gjert Ingebrigtsen var ikke imponert over sønnens feiring.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble enkelt for Jakob Ingebrigtsen på 1500 meter. Han la seg rolig bak i feltet fra start. Med en runde igjen hadde han kommet seg helt fram i feltet, og da han justerte opp farten var det ingen som kunne holde følge. På oppløpet kunne han vinke til publikum, og til slutt vant han på 3.43,43.

Selv om han var fornøyd med sønnens løp, var ikke Gjert Ingebrigtsen spesielt imponert over sønnens feiring.

– Jeg har alltid synes at det å vinke til tribunen på oppløpssiden er i overkant nonchalant. Det skal man være litt forsiktig med. Skjer det et lite uhell, ser det bare dumt ut. Jeg syns at man skal vente med å juble til man kommer i mål. Det skal vi ta en liten prat om etterpå, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK.

Hovedpersonen selv mener det må være lov å vinke til publikum, spesielt på hjemmebane i Sandnes.

– I hvert fall nå føler jeg det er lov. Det er mest sannsynlig folk som har sett oss trene her. Og så møter de opp, og støtter oss på den måten de gjør, da er det gøy å lage litt ekstra show. Jeg har stor respekt for de andre løperne, sier han til NRK.

– Det har ikke han noe med. Og jeg tror han skjønner at det er gøy å vise glede i en sånn situasjon.

Filip Ingebrigtsen vant sin 5000 meter overlegent med tiden 13.37,09. Med to runder igjen stakk han fra konkurrentene, og kunne juble omtrent hele siste runden. Etter løpet var han klar på at han var i ekstremt god form.

Iuel, Grøvdal og Hynne vant

Både Amalie Iuel, Karoline Bjerkeli Grøvdal og Hedda Hynne vant sine grener lørdag

I sterk vind leverte Iuel et godt løp, og vant med tiden 55,80. Karoline Bjerkeli Grøvdal vant kvinnenes 3000 meter greit med tiden 9.45,20, mens Hedda Hynne vant 800 meteren med tiden 2.09,94.

Ingebrigtsen-brødrene sikret Norges fjerde og femte seier i lag-EM i Sandnes. Det holder til en andreplass før lag-EM avsluttes søndagen. Avstanden opp til ledende Portugal er 19 poeng.