Herjet i ligaåpningen: – Liverpool er akkurat der de skal være

... Men det var ikke bare glede og velstand på Anfield da Alisson måtte ut med skade i førsteomgang.

Liverpool - Norwich 4-1 (4-0)

Se sammendrag fra kampen i vinduet øverst!

Liverpool herjet med nyopprykkede Norwich på Anfield fredag kveld, og kunne juble for storseier.

– Jeg synes vi så veldig skarp ut i 60 minutter, det er absolutt det du vil se. Vi må kontrollere kampen litt mer enn vi gjorde og Norwich har all min respekt. De brydde seg ikke om resultatet, de bare nøt fotballen og vi hadde ikke nok ballbesittelse i den perioden. I starten av andreomgang tror jeg vi kunne scoret fem eller seks mål, vi gjorde ikke det. Så scoret de målet sitt og vi var aldri i faresonen, men vi måtte jobbe mye for å holde på resultatet slik det var, sier Jürgen Klopp til Sky Sports etter kampen.

– Det var bare positivt det som skjedde i kveld. Det er første kamp for sesongen, og i 60 minutter spilte vi superfotball, alt vi ville. Vi scoret fine mål, burde scoret flere. Siste halvtimen, det er normalt så tidlig i sesongen. Den store skyggen er situasjonen med Alisson. Det er derfor jeg ikke står her og bare er glad. Det er ikke bra for oss, men vi vil finne en løsning og fortsette, fortsetter Klopp.

– Drømmestart

TV 2s kommentator Brede Hangeland konkluderer med at Liverpool er på riktig spor etter fredagens ligastart.

– Med en gang sesongen starter så er Liverpool akkurat der de skal være. Imponerende, kommer til å være der oppe, tror vi, hele sesongen. Norwich et herlig bekjentskap, men må balansere det defensive med det offensive. Kommer til å få et tøft møte med ligaen om de skal slippe inn så enkle mål. Origi og Liverpool får en drømmestart, sier Hangeland.

Simen Stamsø-Møller synes ligaåpningen lover godt for Liverpool.

– Jeg synes det ligner ganske mye på starten av forrige sesong, og det er jo et veldig, veldig godt tegn. For den sesongen var jo så fantastisk for Liverpool. Litt nonchalant i enkelte situasjoner, men de har også en spiss de møter i Pukki som jeg synes beveger seg så bra og gjør livet surt for dem mange ganger. Han setter de på prøver, som de stort sett består, og så er det en gang det glipper, sier TV 2s fotballekspert i Premier League studio.

– Det er selvsagt frustrerende for oss å slippe inn et mål, men vi må lære fra det og se fremover, sier Joe Gomez til Sky Sports.

Petter Myhre mener Liverpools forsvar ikke var helt slik vi kjenner dem.

– De vinner 4-1 og det er en perfekt serieåpning. Men jeg synes de var rufsete defensivt i deler av kampen. Jeg synes Norwich fikk spille seg for lett igjennom. Om det går på manglende konsentrasjon, eller om samhandlingen ikke er optimal, det får vi se videre i sesongen. Vi skal ikke drive og dømme noen etter den første kampen, men det må de rette på. For det er klart at mot bedre avsluttere hadde de fort kunnet ligge under. I hvert fall vært uavgjort i deler av kampen, sier Myhre i PL-studio.

Men i skyggen av en solid hjemmeseier i ligaåpningen venter Liverpool-fansen på rapportene rundt Alissons skade.

3-0 på 30 minutter

Norwich fikk en dårlig start på Premier League-tilværelsen da Grant Hanley satte ballen i eget nett.

Andrew Robertson satte fart oppover langs venstresiden og spilte videre til Origi som fikk lagt inn. Hanleys forsøk på å klarere ballen gikk ikke helt etter planen da han på uheldig vis satte ballen i mål bak Tim Krul.

Dermed ledet Liverpool 1-0 etter syv minutter.

Norwich kom seg raskt til hektene igjen, og etter drøye ti minutter hadde Marco Stiepermann en stor sjanse for gjestene, men skuddet gikk langt over mål.

I det 19. minutt åpnet Mohamed Salah årets målkonto da han bredsidet ballen kontrollert i mål og økte til 2-0 for Liverpool.

– Hør på jubelen. Det tok snaue 19 minutter av en ny sesong, så var Liverpools toppscorer de to siste årene frempå og gjorde 2-0 for Liverpool, sier TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

Norwich gjorde seg ikke helt bort på Anfield, men Liverpools giftighet i angrep ble for vanskelig å stå i mot for det nyopprykkede laget.

28 minutter ut i kampen viste Virgil van Dijk hvor giftig han kan være da han knuste Jamal Lewis i luften på corner fra Salah, og stanget inn 3-0-ledelse for rødtrøyene.

– For en autoritet han har, for en fysikk. Det er mann mot gutt, sier TV 2s kommentator Brede Hangeland.

Alison ut med skade: – Ser ikke godt ut

Ti minutter før pause ble det stille på Anfield da Alisson ble liggende nede og holdt seg til sin høyre fot. TV-bildene viste at Liverpool-målvakten sklidde da han skulle skyte ut raskt. Han fikk behandling på gressmatten, men måtte hinke av banen med stivt ben.

– Det ser ikke godt ut, sier Alsaker fra kommentatorboksen.

– Spørsmålet er om det var kneet eller leggen. Hvis det var leggen så er det ikke nødvendigvis et veldig langt avbrekk, sier Hangeland.

Dermed fikk nysignerte Adrián sin debut på Anfield.

– En meget god keeper å hente som andrekeeper. Hadde stått for de fleste Premier League-lag etter min oppfatning. men naturligvis ikke på nivå med Alisson, og heller ikke så godt kjent med lagkameratene, sier Hangeland.

Tre minutter før pause slo Trent Alexander-Arnold inn til Divock Origi som headet inn 4-0 til Liverpool. Dermed gikk vertene til pause med en solid ledelse.

Pukki reduserte

Liverpool presset med samme intensitet også etter pause, og Norwich var heldig som ikke la under med mer enn fire det første kvarteret av andreomgang.

Istedenfor fikk gjestene sin redusering i det 64. spilleminutt. Og selvsagt var det ingen andre enn Championships toppscorer Teemu Pukki som satte Norwich sitt første mål i Premier League denne sesongen.

Alene med Adrián avsluttet han presist i lengste hjørnet og reduserte til 1-4.

Flere scoringer ble det ikke for Norwich, og heller ikke for Liverpool til tross for flere sjanser også i andreomgang.

Liverpool startet dermed sesongen med en solid hjemmeseier.

Lik TV 2 Sporten på Facebook