OFFENSIV: Han ble delt toppscorer i Premier League i fjor. Men Pierre-Emerick Aubameyang ser ingen grunn til å se seg tilbake. Han forteller om en god sesongoppkjøring for sin egen del, og er klar på at han skal score enda flere mål i år.
OFFENSIV: Han ble delt toppscorer i Premier League i fjor. Men Pierre-Emerick Aubameyang ser ingen grunn til å se seg tilbake. Han forteller om en god sesongoppkjøring for sin egen del, og er klar på at han skal score enda flere mål i år. Foto: Olof Andersson

Offensive Arsenal-spillere: – Angrepet vårt står ikke tilbake for noen

Fjorårets Premier League-toppscorer er offensiv før den kommende sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Husk Premier League-starten denne helgen. Newcastle - Arsenal ser du direkte på TV 2 søndag kl. 15.00. Sendestart 14.00!

De forsterket seg riktignok defensivt på overgangsvinduets siste dag, men likevel er det liten tvil om at det er hos de offensive spillerne det først og fremst lukter svidd av årets Arsenal-mannskap.

– Vi har et bra angrep. Vi har en av de beste angrepsrekkene. Jeg vil ikke si at vi har den beste, men vi har en av de beste angrepsrekkene, sier Pierre-Emerick Aubameyang.

Han støttes opp av keeper Bernd Leno.

– City har utrolige spisser. Det samme har Liverpool. Våre spisser står ikke tilbake for noen, sier Leno.

Hyller nysigneringen

For med nettopp Aubameyang og Alexander Lacazette i spissen har du to spillere som har banket inn mål i Premier League. I sommer satte Arsenal dessuten klubbrekord da de hentet Nicolas Pépé fra Lille. Angrepsspilleren banket inn 22 mål i Ligue 1 i fjor, og nå knyttes det store forventninger til kantspilleren.

I fjor var det bare Manchester City og Liverpool som scoret flere enn Arsenal.

Pierre-Emerick Aubameyang tror Arsenal-fansen kan vente seg enda flere scoringer i år.

– Vi har en god angrepsrekke nå, jeg tror det blir et spennende år. Pépé er en spennende signering. Han har tatt to sesonger i Lille nå, der han har vært veldig, veldig god. Jeg tror han vil gi oss enda mer styrke i angrepet, sier forrige sesongs delte toppscorer i Premier League.

I fjorårssesongen ble det 22 mål på 30-åringen.

– Det var en bra sesong i fjor, min første fulle sesong. Men denne sesongen vil jeg ha flere scoringer og assister, sier han.

– Hvor mange?

– Jeg vet ikke. Bare flere, sier spissen som melder at formen før søndagens tøffe bortekamp mot Newcastle er bra.

Føler ansvar for baklengsmålene

I moderne tid er det liten tvil om at ikke akkurat har vært angrepsspillet som har vært kjent for å være Arsenals akilleshæl.

I fjor slapp Arsenal inn hele 51 baklengsmål. Manchester City og Liverpool slapp inn bare 23 og 22 mål. I det hele tatt slapp topp fire-lagene inn langt færre mål enn Arsenal.

– Føler du som angriper på et ansvar for at tallet var så høyt?

– Ja, selvfølgelig. Fordi vi på topp er førsteforsvarere. Vi må forbedre oss når det kommer til den saken der. Alle må gi litt mer slik at vi blir konkurransedyktige, sier Aubameyang.

Han får støtte av Granit Xhaka, som trolig blir Arsenals kaptein i år.

– Alle vet at Arsenal er et lag som angriper. Det har denne klubben alltid gjort. Vi vil for alltid score mål. Men fotballen har forandret seg, vi er i 2019 og om du skal vinne i dag må du ha et lag som er kompakte, sier han.

– Det handler ikke bare om forsvarerne. Du må være kompakte med og uten ball. Det tror jeg blir nøkkelen i år, at vi er sterkere i lag. Noen ganger må vi vinne 1-0, sier Xhaka.

Han er klar på at Arsenal-fansen bør ha høye forventninger til årets lag.

– Jeg vil til finalen i Europaligaen og jeg vil at vi skal vinne den. I tillegg vil vi tilbake som en opp fire-klubb i Premier League. Skjer det, så kan jeg være fornøyd, sier Xhaka.