– Det var tid for ham å dra

Det ble naturlig nok snakk om spiss-situasjonen i Manchester United på fredagens pressekonferanse.

Manchester United hentet ingen spillere på overgangsvinduets siste dag, men Romelu Lukaku ble solgt til Inter. Manager Ole Gunnar Solskjær mener tiden var inn for belgieren å forlate klubben.

– Det var tid for ham å dra. Vi fikk en god deal, og han er fornøyd. Så det var bra for begge parter. Han var skadet i sesongoppkjøringen og fikk ikke vært med. Jeg håper for hans del at han får en god start i Inter, sier Solskjær.

Han benekter at det har vært problemer mellom han og den belgiske spissen.

– Jeg har alltid hatt et godt og ærlig forhold til Rom. Vi har alltid snakket åpent til hverandre. Jeg har ingen problemer med ham. Vi er veldig fornøyd med de spillerne vi har nå.

Lukaku har stått for mange av Uniteds mål de siste sesongene, og flere setter nå spørsmålstegn ved hvordan United skal dekke tomrommet etter spissen.

– Selvfølgelig har Rom en god statistikk. Han er en av de beste nierne av sitt slag. Han er en "target man". Jeg har veldig troen på at vi får mål fra Rashford og Martial. James vil skape ting, og jeg tror Lingard vil score flere. Vi har et annet angrep denne sesongen, sier kristiansunderen.

Solskjær har tro på at 17 år gamle Mason Greenwood skal kunne utgjøre en forskjell allerede denne sesongen.

– Mot slutten av forrige sesong scoret vi ikke mye, og du har spillere du tror vil gjøre en forskjell. Mason Greenwoods vei ville vært mye vanskeligere om vi hadde en annen spiss der. Jeg tror Mason vil spille og være involvert mye, og da vil han score mål.

Nordmannen tror også floppen Alexis Sanchez kan bidra med målpoeng denne sesongen. Sanchez spilte Copa America, og var derfor senere tilbake i trening enn lagkameratene.

– Alexis har trent godt. Han er fire-fem uker etter de andre, og har ikke spilt annet enn en kamp bak lukkede dører. Jeg tror han ser denne sesongen som en mulighet. Jeg forventer at han blir i klubben. Vi tror han vil score mål.

– Det er en lettelse

Solskjær er glad for at overgangsvinduet nå er stengt.

– Når vinduet stenger puster du ut. Det er en god følelse av lettelse. Nå er det over, og vi vet hva vi har. Jeg er fornøyd med de tre vi har fått inn.

Han sier klubben er fornøyd med vinduet, og at han ikke deler misnøyen som finnes hos deler av fansen.

– I klubben er ikke følelsen sånn. Fansen jeg har møtt er spent på de vi har fått inn. Det vil alltid være fans som ønsker å få inn spillere. Det er bare en del av det å være her. Vi har troen på de spillerne vi har her nå, sier United-manageren.

Solskjær uttalte seg også om hvorfor det ikke ble noen signeringer mot slutten av vinduet, på tross av at United har vært linket til spillere som Paulo Dybala og Mario Mandzukic den siste tiden.

– Jeg har sagt tidligere at det ikke handler om en quick fix. Det er en større gjenoppbygging. Vi kan ikke plutselig de siste tre dagene endre den holdningen, når vi ikke får de rette spillerne, og vi ikke får de rette svarene fra spillerne man ønsker.

– Er det tvil stoler vi heller på de vi har.Det er penger tilgjengelig når de rette spillerne er tilgjengelig.

Hele sommeren har det gått rykter om at superstjernen Paul Pogba har vært på vei vekk fra klubben, men Solskjær skryter av holdningene til franskmannen.

– Attituden hans har alltid vært den samme. Den er bra. Det sier jeg hver gang jeg får spørsmålet. Når han er her, og når han trener er han fantastisk.

Pogba har slitt med en skade i ryggen, men i et intervju med MUTV bekrefter Solskjær at Pogba er klar til søndagens møte med Chelsea.

– Paul trente dagen etter kampen mot Milan, men jeg ønsket ikke å risikere noe. Han spilte i en treningskamp mot Blackburn bak lukkede dører, så han er tilgjengelig, sier Solskjær til klubbens TV-kanal.

Nordmannen bekrefter også at nysigneringen Harry Maguire starter i midtforsvaret.

– Han svarte godt for seg

ESPNs Manchester United-korrespondent Rob Dawson sier til TV 2 at han synes Solskjær svarte godt for seg.

– Det var mange vanskelige spørsmål. Mange fans var ikke fornøyd med hvordan vinduet endte. Jeg synes han svarte godt for seg, han unngikk ikke noen spørsmål. Jeg tror mange supportere skulle ønske han sa litt mer. Det er åpenbart mye frustrasjon over hva som har skjedd i sommer, og jeg tror mange skulle ønske han sa han forstod frustrasjonen deres. I stedet tok han klubbens side, og sa at gjenoppbyggingen ville ta lenger tid. Det vil komme flere, men sommeren er over, og han er fornøyd med det han har, sier Dawson.

Han forstår godt at nordmannen valgte å ta klubbens side.

– Han kunne gått en av to veier, enten sendt noen stikk til klubben eller ta klubbens side, og han valgte å ta klubbens side.

– Det er forståelig. Han er ansatt av Manchester United. Ed Woodward og Glazers er sjefene hans. Det er vanskelig å kritisere sjefen sin, uansett hva man jobber med. Det er forståelig. Han tenker på sin egen jobb. Han vet at sesongavslutningen ikke var bra, og at han må få en god start. Han er allerede under press, og han vil ikke øke det ved å kritisere klubben slik Mourinho gjorde. Om det fungerer får vi se.

Dawson tror Solskjær er fornøyd med spillerne han har fått inn.

– Jeg tror han er fornøyd med de tre han har fått inn. De spiller i posisjoner der de ønsket å forsterke. Det var en nøkkelsetning i pressekonferansen, der han sa at de snakket med spillere som ikke var helt overbevist om å komme. Han gjorde poenget om at han bare ønsker spillere som vil gi alt. Det hjelper ikke fansen som vil se store signeringer som Christian Eriksen og Paulo Dybala. Hintet han ga var at han snakket med begge og at han ikke var overbevist om at de ville hit. Ofte med slike spillere fungerer det ikke. Vi så det med Angel di Maria. Han har vært forsiktig i måten han har gjort business. Han må vinne kamper for å få tid til gjenoppbyggingen sin.

Han mener Solskjær og United gambler når de ikke henter flere spillere enn de gjorde i sommer.

– Det er en gamble. Forsvaret er betydelig sterkere med Wan-Bissaka og Harry Maguire. Problemet er at du har hull etter Herrera og Lukaku på midtbanen og på topp. Førstellevene er sterk, men de er en skade unna en katastrofe. Blir Pogba eller Rashford skadet i noen måneder, begynner du å lure på hvor kvaliteten er. Det er ikke mangel på spillere, men mangel på kvalitet. De har ingen til å erstatte de spillerne, avslutter Dawson.

Sesongåpner mot Chelsea

Søndag sesongåpner Solskjærs menn mot Chelsea og manager Frank Lampard. Solskjær tenker ikke på at det er to tidligere spillere som står på sidelinjen som manager for hvert sitt lag.

– Jeg er bare glad han ikke spiller, for da hadde han scoret mål! Det er ikke annerledes enn noen andre manager. Vi er ikke spillere lenger, men managere. Jeg snakket med han på et manager-møte på onsdag.

Det har vært spekulasjoner rundt hvem som skal være United-kaptein kommende sesong, men for en tid tilbake bekreftet Solskjær at Ashley Young er klubbens kaptein. Det forventes imidlertid at Young kun vil være en backup-spiller denne sesongen.

– Det er flere som kan være kaptein når han ikke spiller. Det er noen ledere. Du får kanskje en pekepinn på søndag.

Lik TV 2 Sporten på Facebook