Nådeløs vurdering av Uniteds overgangsvindu: – Rekrutteringen er dritt!

TV 2s ekspert Trevor Morley sparer ikke på kruttet når han evaluerer Manchester Uniteds overgangssommer.

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United hentet Daniel James, Aaron Wan-Bissaka og Harry Maguire i løpet av sommerens overgangsvindu. Daglig leder i Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb, Bernt Hjørnevik, er brukbart fornøyd med vinduet.

– Jeg tror definitivt vi står bedre rustet enn vi gjorde før fjorårssesongen. Nå har vi fått signeringene vi trenger bakover i banen, som gjør at vi i alle fall er mer bunnsolide i det defensive, sa Hjørnevik under torsdagens Deadline Day-sending.

– Det ser spennende ut offensivt med signeringen av Daniel James, og Mason Greenwood som kommer fra eget akademi. Så er det utfordringer på midtbanen. Skal jeg gi overgangsvinduet et terningkast er jeg i alle fall på fireren, og nærmere fem. Hadde vi fått inn en midtbanespiller, hadde det vært fem pluss.

TV 2s Premier League-ekspert Trevor Morley er fullstendig uenig i Hjørneviks evaluering av vinduet.

– Jeg gir det terningkast én, kanskje to. Du snakker som en Manchester United-fan over de siste 3-4 årene. Dette er Manchester United! Den største og rikeste klubben. Jeg synes dere har sunket veldig lavt for å være fornøyde med det vinduet.

– Det sier jeg fordi presset ligger på Rashford og Martial til å score mål. Unggutten Mason Greenwod er fantastisk, men ung. Det er som om Solskjær har tatt den lette veien ut. Jeg håper Pogba kan levere denne sesongen, for han er det største håpet dere har i Manchester United. Forsvaret ser bra ut, sier Morley.

– Dere er milevis bak City og Liverpool

Morley synes det er trist at man kan si seg fornøyd med et slikt overgangsvindu.

– Dette er Manchester United! Dere er milevis bak City og Liverpool! Og dere er fornøyde med det vinduet. De må gå ut og drepe det, og hente kvalitetsspillere. Herrera har gått også. Jeg synes det er trist at du kan gi det vinduet en firer, sier Morley til Hjørnevik.

– De har falt bak. Wan-Bissaka tror jeg blir veldig bra, og Maguire er riktig type. Han er en leder, og en god spiller. Men det er et dårlig vindu for dem, dessverre. Er du fornøyd med det, sier det litt om hva United har vært de siste årene. Jeg skjønner alt pratet om de unge, men dette er Manchester United. Du har James, men du vet ikke hva du får av han. Så er du avhengig av at Rashford eller Martial skal score målene dine. Hvor er Paul Scholes-typen og ballspillerne på midten? Det er en vanskelig situasjon for Solskjær.

Et av spørsmålene mange supportere lurer på før den kommende sesongen, er hvor målene skal komme fra. Hjørnevik argumenterer med at de offensive spillerne som leverte da Solskjær kom, fortsatt er i klubben. Morley mener United hadde flaks.

– Arsenal og Tottenham henter inn spennende spillere. Dere henter inn tre britiske spillere. Er de redde for å hente utlendinger? Speidingen i United er ikke god nok, og rekrutteringen er dritt! Jeg hadde ikke vært fornøyd.

Ulike meninger

Premier League-ekspertene spriker i synet på hvordan Ole Gunnar Solskjær og Manchester United kom seg gjennom overgangsvinduet.

– Ser ut som er godt vindu for meg. Styrket der de trengte det, åpenbart på kommando fra Solskjær. Investert i unge britiske spillere i et åpenbart og intelligent skifte fra kjappe løsninger, skriver Gary Lineker på Twitter.

Lokalavisen Manchester Evening News (MEN) er mer skeptisk.

– Uniteds posisjon i markedet har ikke vært så svak på tiår. En trener uten stempel som verdensklasse, ikke Champions League-fotball å tilby og stjernespillere som fisker for å forlate klubben, skriver Samuel Luckhurst som er avisens United-hovedreporter

Han peker også på at Uniteds tropp er ubalansert og mangler en høyre kantspiller og en spiss.

MEN slår fast at det kan være at Uniteds tropp er svakere nå enn for ett år siden og at midtbanen uten Paul Pogba «hører til under midten av Premier League-tabellen».

Avisen minner også om at United aldri har brukt over 150 millioner pund til sammen i et overgangsvindu, selv etter at Neymar-inflasjonen slo inn for noen år siden.

BBC-eksperten Andy Townsend (tidligere spiller i Chelsea og Aston Villa) er også i tvil. Han liker Solskjærs satsing på unge briter, men han mener andre klubber har gjort det bedre i overgangsmarkedet. Townsend nevner Tottenham spesielt og Arsenal av lagene som er ansett å kjempe med United om en plass blant de fire beste.

Townsend peker også på at det vil være total krise om United fikk Pogba skadet og at han ikke føler seg trygg på at Pogba får gode nok midtbanespillere rundt seg til å prestere maksimalt.