TUNGT OPPHOLD: Saido Berahino klarte aldri å score for Stoke i Premier League. Onsdag ble han fristilt fra kontrakten.
TUNGT OPPHOLD: Saido Berahino klarte aldri å score for Stoke i Premier League. Onsdag ble han fristilt fra kontrakten. Foto: Rui Vieira

Den tidligere stjernen ble fristilt: – Jeg ville ikke hatt ham om jeg fikk betalt

Saido Berahino (26) er ferdig i Stoke. Glen Johnson sparer ikke på kruttet når han omtaler sin tidligere lagkamerat.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På selveste Deadline Day kom nyheten om at den tidligere Premier League-spissen Saido Berahino var på til ny klubb, og man skal ikke så altfor mange år tilbake før det hadde vært en stor fotballnyhet.

I august 2015 var Saido Berahino svært nær ved å signere for Tottenham, men overgangen fra West Bromwich gikk i vasken i siste time.

Spissen fra Burundi ble så frustrert at han streiket og nektet å spille for klubben, og siden den gang har også karrieren hans sakte men sikkert bevegd seg mot sluket.

Nå skal han være mer eller mindre klar for den belgiske klubben Zulte Waregem, som havnet på 11. plass i Jupiler Pro League forrige sesong.

Nyheten kommer kun dager etter at han ble fristilt fra Stoke. Klubben hentet ham for rundt 140 millioner kroner så sent som i 2017, men det har vært alt annet enn et lykkelig ekteskap.

Dråpen for Stoke var da Berahino ble tatt for å fyllekjøre i februar i år. Siden har de forsøkt å kvitte seg med spilleren – uten hell. 26-åringen hadde tre år igjen av kontrakten, og klubben så seg til slutt tvunget til å betale spissen for å løse ham ut.

Får hard medfart av Johnson

Mange har nok spurt seg hvor det gikk galt for Berahino. Tidligere lagkamerat Glen Johnson er imidlertid ikke i tvil. Johnson spilte med Berahino i Stoke og er svært frittalende i et intervju med radiokanalen TalkSPORT.

– Det handler ikke så mye om hva som har gått feil, det vil gå kjappere å si hva som har gått rett. Han hadde feil innstilling fra dag én. Jeg kjenner ham kun fra tiden i Stoke, og i West Brom hadde han et par gode måneder der han scoret jevnlig, men av en eller annen grunn så gjorde han alltid det motsatte av alle andre, sier Johnson som nå har lagt skoene på hyllen.

– Hvis vi ble bedt om å komme klokken 10 ville han bevisst komme ti over. Hvis vi fikk beskjed om hva vi måtte gå kledd i, ville han ikle seg noe annet. Det var som om han hadde en vendetta. Det var rart å se, egentlig. På trening kunne du av og til se små glimt av hva som bodde i ham, men han ville ikke «pushe» seg selv. Hvis vi under en løpeøkt fikk beskjed om å løpe fortere, så begynte han å løpe saktere. Jeg overdriver ikke, det var hver bidige dag.

– Ville ikke hatt ham om du betalte meg

Johnson forteller at alle sammen måtte trene på det som utgangspunktet skulle være en fridag fordi Berahino ikke hadde giddet å løpe ned etter en kamp:

– Så det som skjer søndag morgen er at alle sammen møter opp på trening, mens Saido ringer og sier at han er syk… Vi er der kun på grunn av ham, og så møter ikke han opp engang. Det ble fullt opprør. Det er fullstendig respektløst. Slik var han på daglig basis. At de nå betaler ham for å gå gratis, sier det meste.

Dermed kommer det kanskje ikke som noen overraskelse når Johnson forteller at han ikke likte sin tidligere medspiller.

– Nei, for å være helt ærlig, så gjorde jeg ikke det. Det er vanskelig å akseptere slik oppførsel. Hvis jeg var manager eller eier av en klubb så ville jeg ikke tatt ham hvis du så betalte meg for det.

Tidligere Manchester United-spiller Ravel Morrison er ikke fornøyd med Johnsons uttalelser.

– Glen Johnson prøver å ødelegge karrieren til folk, skriver den nåværende Sheffield United på Twitter.

– Hvordan kan du si slike ting om folk offentlig? spør han og avslutter med å ønske Saido Berahino lykke til.