Pochettino til TV 2: – Nå starter en ny æra. Folk må kunne forvente store ting

Forut for sin sjette sesong som Tottenham-sjef er Mauricio Pochettino offensiv i tankegangen.

Se Tottenham-Aston Villa lørdag fra 18.00 (kampstart 18.30) på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo!

– Det var en vanskelig sommer, men nå er vi fulle av energi igjen, sier en offensiv Mauricio Pochettino.

TV 2 treffer ham på Tottenhams treningsfelt kun dager før argentineren begir seg ut på sin sjette sesong som sjef for de liljehvite, og han er tydelig offensiv i tankegangen.

– Vi drømmer stort. Nå starter en ny æra i Tottenham, og nå handler det om å vinne trofeer og om heder og ære. Jeg tror folk har forventninger, men samtidig vet folk at det blir tøft. Vi skal kjempe mot store klubber, og det blir tøft å slå dem, men vi har lagt grunnlaget nå for å få til noe stort, sier Spurs-sjefen.

– Folk må kunne forvente store ting

47-åringen snakker åpent om hvor imponert han er over at laget hans har vært konkurransedyktige i den perioden han har vært der, om hvor surrealistisk det i det hele tatt har vært at de var i Champions League-finale og at det egentlig er nå den reelle kampen mot de andre gigantene i Premier League var tiltenkt å starte.

– Vi har kvalifisert oss for Champions League fire ganger og vi nådde finalen i løpet av vårt femårsprosjekt. Vi har bygget nye fasiliteter på treningsbanen og har ett av de beste, eller det beste, stadionanlegget i verden. Det å spille finale i år er mer enn det folk og mer enn det klubben kan forvente, sier argentineren.

Forut for klubbens første hele sesong på nye Tottenham Hotspur Stadium har manageren tidligere i sommer uttalt at han har hatt en ekstremt tøff sommer etter Champions League-finaletapet mot Liverpool i juni. Nå bedyrer Spurs-sjefen imidlertid at han og klubben hans er klar for å ta opp igjen kampen mot gigantene i sesongen 2019/20.

– Jeg har troen, jeg har sulten. Det er inni meg. Det ligger i min natur. Vi skal starte en ny sesong, vi vil prøve å vinne hver eneste kamp og kjempe om store trofeer. Jeg føler meg bra, og vil hjelpe laget til å vinne alt vi ønsker.

– Hva bør man forvente av Tottenham denne sesongen?

– Folk må kunne forvente store ting, for vi har oppnådd store ting med lite. Det handler om hva vi tror på. Vi vil kjempe om store ting. Det er viktig å drømme, det er viktig å forvente store ting og skape planer i hodene våre for hvordan man kan havne i gode posisjoner. Uten det, er det umulig å oppnå noe. Først må man tro, og så er det opp til deg selv, sier Pochettino.

Tror på tittelkamp

Med begrensede midler sammenlignet med konkurrentenes, har han i tur og orden levert 5., 3., 2., 3. og 4. plass i løpet av sine sesonger i Nord-London, men også høstet noe kritikk fordi han ikke har vært i stand til å hente pokaler til klubben. Det han har fått til i ligaen har imidlertid vært imponerende, men han vet at en tilsvarende sesong som i fjor ikke vil sees på som godt nok blant fansen nå.

– Vi er offer for vår egen suksess, og det vet vi veldig godt. Vi må jobbe med realitetene og oppfatningen av ting. Vi må forstå omstendighetene og vite at enhver sesong vil bli annerledes. Vi jobber for å bli bedre og forventer å bli bedre denne sesongen, sier han.

Tottenhams siste trofé i en av de nasjonale cupene kom i ligacupen i 2008, forrige FA-cuppokal ble løftet med Erik Thorstvedt mellom stengene i 1991 og klubbens foreløpig siste ligatittel må vi tilbake til 1961 for å finne i historiebøkene.

Allikevel er det ligatittelen det tenkes på for Pochettino når han ser inn i glasskulen for kommende sesong, og argentineren er ikke enig i at det forhåndsannonserte «two horce-racet» mellom Manchester City og Liverpool er det eneste realistiske scenarioet når det nå starter opp en ny sesong.

– Forrige sesong viste de at de var de beste lagene i Premier League. Forventningene er at de to vil kjempe om tittelen, men i fotball vet man aldri. Det er viktig å jobbe hardt og se hva som skjer. Vi har troen på at vi skal kjempe om tittelen, sier han.

Håper å unngå skadene

Den vanvittige stabiliteten som City (98 poeng) og Liverpool (97 poeng) viste forrige sesong gjorde at de parkerte resten av lagene i ligaen. Ned til Spurs som endte som nummer fire skilte til slutt 27 og 26 poeng. Pochettino nevner ett hovedområde som må skille seg drastisk fra forrige sesong om det skal bli suksess.

– Først av alt handler det om å håpe at vi kan ha hele troppen frisk. Forrige sesong hadde vi mange skader, som gjorde at vi ikke kunne være en utfordrer til tittelen. De to andre lagene var mer stabile fordi de hadde større tropper og lettere for å erstatte spillere. Forhåpentligvis blir vi mer stabile denne sesongen og unngår så mange skader, sier Pochettino.

Lørdag står Aston Villa på motsatt side av banen på Tottenham Hotspur Stadium. Da starter Mauricio Pochettinos jakt på sitt første trofé som manager.

Se Tottenham-Aston Villa lørdag fra 18.00 (kampstart 18.30) på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo!