Wijnaldum bommet da City vant sesongens første trofé

Det måtte straffesparkkonkurranse til, men Manchester City gikk seirende ut av kampen om sesongens første trofé.

Liverpool - Manchester City 1-1 (4-5 etter straffesparkkonkurranse)

Mohamed Salah var svært nære å bli matchvinner på overtid, men Kyle Walker dukket opp med en nesten uvirkelig brasse-redning på streken.

Før det hadde Sterling og Matip scoret målene for hvert sitt lag, og dermed gikk kampen til straffesparkkonkurranse.

Der bommet Wijnaldum for Liverpool, og da City satte alle sine straffer, var det de som gikk seirende ut av årets Community Shield.

Tross tapet var Jürgen Klopp svært fornøyd med det laget hans viste.

– Wow, det var en veldig god prestasjon. Begge lag har hatt lignende pre-season. Jeg snakket med Kevin de Bruyne etter kampen, og vi sa begge at vi ikke vet helt hvor vi står enda.

– Det minste vi fortjente var utligningen. Én redning avgjorde det, og jeg kan ikke være skuffet i dag. Vi vet vi fortsatt er her, og kan spille skikkelig fotball. I første omgang kunne vi justert det bedre, men vi hadde sjanser. I andre omgang gjorde vi noen endringer, vi ville det og til slutt handlet det litt om flaks. Gratulerer til City, sier Klopp til BT Sport etter kampen.

Manchester City-manager Pep Guardiola var ikke helt fornøyd med hvordan laget hans avsluttet kampen.

– Det var en god test for begge lag. Det er godt for spillerne å se hva de vil møte denne sesongen. På dette nivået er forskjellene marginale. En straffe, ett poeng, sier Pep Guardiola til BT Sport etter kampen.

– I andre omgang spilte de flere lange baller, og vi vant ikke andreball. Vi klarte ikke kontrollere det.

– United vil være tilbake, Arsenal, Tottenham, Chelsea... Jeg vet ikke hva som vil skje, sier City-manageren om den kommende sesongen.

City tok ledelsen

Både Mohamed Salah og Roberto Firmino var tilbake i Liverpools startoppstilling til søndagens møte med Manchester City.

I Citys lagoppstilling var de største nyhetene at nysigneringen Rodri startet. Det gjorde også Leroy Sané, som den siste tiden har vært koblet til Bayern München. Det har vært spekulert i om at han ikke ønsket å starte kampen fordi han ønsker en overgang, men det gjorde han altså. Etter ti minutter måtte imidlertid Sané ut med en skade, noe som kan sette en potensiell overgang i fare.

Begge lag hadde hver sin gode mulighet i åpningen, men verken Mohamed Salah eller Raheem Sterling klarte å få ballen i mål.

Det gjorde derimot Sterling da han fikk muligheten etter tolv minutter. Walker slo inn, og ballen havnet inne hos Sterling som fra få meter fikk pirket ballen forbi Allison i Liverpool-buret.

Flere scoringer ble det ikke i første omgang, og City gikk til pause med en 1-0-ledelse.

Liverpool ut i hundre

Liverpool startet den andre omgangen sterkt, og tolv minutter ut i omgangen trodde store deler av stadion at Virgil van Dijk hadde utlignet. En corner spratt fram til nederlenderen som avsluttet i tverliggeren. Ballen spratt på streken og ut, og bildene viste at ikke hele ballen var inne.

Kun minuttet senere var Mohamed Salah fryktelig nære, da han nydelig vendte bort tre Manchester City-spiller, før han avsluttet i nærmeste stolpe og ut. Like etter kom Sterling alene med keeper andre vei, men engelskmannen somlet voldsomt, og Alisson kunne enkelt plukke ballen.

Liverpool hadde en del ball, men kom ikke til de helt store mulighetene, før det 77. minutt. Et Henderson-frispark ble stusset videre til van Dijk på bakerste stolpe. Liverpool-stopperen viste strålende ro, og la ballen inn foran mål. Der dukket innbytter og stoppermakker Joel Matip opp, og headet inn 1-1.

Kyle Walker med en utrolig redning på strek.
Kyle Walker med en utrolig redning på strek. Foto: David Klein

Keita og Salah fikk gode muligheter til å avgjøre kampen, og på overtid fikk Salah en kjempesjanse. Avslutningen hans så ut til å gå i mål, men i siste sekund dukket Kyle Walker opp, og med et brassespark fikk han klarert ballen, og sikret straffesparkkonkurranse.

Lik TV 2 Sporten på Facebook