Filip Ingebrigtsen slo Markus Einan på oppløpet.
Filip Ingebrigtsen slo Markus Einan på oppløpet. Foto: Vidar Ruud

Filip sikret Ingebrigtsen-trippel: – Det er deilig

Ingebrigtsen slo Markus Einan på oppløpet, og tok karrierens andre NM-gull på 800 meter. Med det sikret han Ingebrigtsen-brødrenes tredje NM-gull denne helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ingebrigtsen la seg midt i feltet fra start. På andrerunden satte han opp tempoet, og inn på oppløpet var det bare Markus Einan som klarte å henge med. Der var Ingebrigtsen sterkest, og sikret Ingebrigtsen-brødrene helgens tredje NM-gull. Til slutt vant han med tiden 1.48,46.

– Det var gøy. Det svarer bra, men jeg skulle gjerne hatt litt jevnere høy fart. Det ble litt start og stopp. Folk var ivrige på å ligge foran, men jeg trykte på de siste to hundre, så svarte det godt, sier Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

– Jeg følte jeg hadde litt å gå på. Det var deilig å sette ungguttene og 800-meter-løperne på plass. Deilig med NM-gull og trippel på Ingebrigtsen-brødrene.

Lørdag tok lillebror Jakob Ingebrigtsen NM-gullet på 1500-meteren på Hamar, og fredag gikk storebror Henrik til topps på 5000-meteren.

Kommende helg løper Ingebrigtsen-brødrene lag-EM i Sandnes. Deretter reiser trioen og trenerpappaen Gjert tilbake til sveitsiske St. Moritz for å trene i høyden.

Sesongens store mål er VM i Doha i månedsskiftet september/oktober.