Zucca strålte på ny:
– Dette er fotballkunst

Som så ofte tidligere stjal Mats Zuccarello overskriftene på Ekebergsletta under Kjendiskampen. I tillegg markerte flere andre profiler seg på ulikt vis.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Zucca-scoringen som avgjorde i vinduet øverst!

Onsdag ble den tradisjonsrike verdikampen - bedre kjent på folkemunne under navnet «kjendiskampen» - arrangert på Ekebergsletta.

Det var fulle tribuner på Ekeberg da profiler som Petter Northug, Marcus og Martinus og Mats Zuccarello skulle vise at de har mer å by på enn den karriereveien de valgte å gå for profesjonelt.

Sistnevnte har ved flere tilsvarende varianter av kampen vist seg som en stor fotballspiller, og igjen var ishockeystjernen avgjørende. Hans nydelige lobb etter en pasning fra Morten Ramm sørget for 1-0-målet i oppgjøret som til slutt endte med 2-1 for hans lag i MOT.

– Zucca-show på Ekebergsletta. Dette er fotballkunst fra Ramm/Zuccarello, utbrøt kommentator Kasper Wikestad da scoringen var et faktum.

Se video av scoringen øverst!

Alle trodde Northug skulle ha straffe - reprisene viste noe annet

I starten av oppgjøret trodde alle at Petter Northug ble snytt for straffe da han gikk i bakken etter å ha blitt nydelig spilt gjennom av Jan-Henrik Børslid, men reprisene viste annerledes.

– Det er aldri straffespark. Det er en god halvmeter fra Northug til nærmeste motstander, sa kommentator Kasper Wikestad.

1. omgangs største sjanse falt imidlertid på motsatt side, da Carsten Skjelbreid måtte ta i bruk en eminent fotparade for å stoppe skuespiller Thomas Hayes da han kom alene gjennom.

– En feberredning. Han holder laget sitt inne i kampen, uttalte ekspertkommentator Ivar Hoff.

Ellers var det en grisetakling fra Markus Bailey på Mads Hansen som var 1. omgangs store snakkis, og programlederprofilen ble sågar tildelt gult kort for taklingen.

Zucca-lobb åpnet scoringsballet

Etter drøye halvtimen var det MOT-laget som åpnet scoringsballet, og det på aller lekreste vis. Morten Ramm foret Mats Zucarrello i bakrom, og ishockey-profilen chippet elegant 1-0 over en sjanseløs Carsten Skjelbreid.

– Zucca-show på Ekebergsletta. Dette er fotballkunst fra Ramm/Zuccarello, kommenterte altså Wikestad.

– Det er så overlegent. Det er så kaldt. Det er så teknisk bra, kompletterte Ivar Hoff.

Vinz utlignet, men Chris Holsten ville ikke være dårligere

Scoringen var kanskje mot spillets gang, da det var Plan Internasjonal-laget som styrte banespillet. Men en heroisk Jon Knudsen holdt ut, helt til det 44. minutt. Da viste Peder Elias artisterier og driblet seg gjennom MOT-forsvaret, før han deretter foret Vinz Dery, som endelig klarte å overliste den tidligere landslagskeeperen Knudsen.

Som i tidligere år spilte Vinz og hans makker Nico på hvert sitt lag, og dermed føltes det nok godt for Dery å utligne mot sin kamerat. Ledelsen holdt imidlertid ikke lenge, for kun to minutter senere utnyttet Chris Holsten en feil i forsvaret og ble matchvinner med sin 2-1-scoring.

Hangeland: – Lenge til neste comeback

I tillegg til de ikke-fotallspillende kjendisene ble det også gjensyn med eks-spillere som Mads Hansen, Solveig Gulbrandsen, Bernt Hulsker og Brede Hangeland. Sistnevnte snører på seg skoene i en «ordentlig kamp» for første gang siden Premier League-dagene.

– Det blir lenge til neste comeback, sa Hangeland etter kampslutt.

Ulik taktikk: – Har lovet Martinus å grisetakle ham

Solveig Gulbrandsen var kaptein på Plan Internasjonal-laget, og var forut for kampstart spent på resten av mannskapet.

– Man går aldri til en fotballkamp for å tape. Man går for å vinne. Vi hadde en utfordring, fordi alle ville være kantspillere. Vi har nesten ingen forsvarsspillere, sa den nåværende TV 2-eksperten.

En som for alvor hadde taktikken i orden var kapteinen på MOT-laget, Markus Bailey. Han uttalte seg midt i taktikkmøtet, og var klar på en som skulle markeres tett hos motstanderne.

– Nå er det litt alvorlig kampstemning. Vi snakker om hvilken taktikk vi skal bruke for å slå det andre laget. Jeg har lovet Martinus å grisetakle ham, så det blir deilig. Så får vi bare se hva som skjer, sa Ballbingen-profilen.

Oppgjøret ble kommentert av Kasper Wikestad og Ivar Hoff.

Lagoppstillingene:

MOT-laget:

1. Jon Knudsen, 3. Markus Bailey, 4. Marco Elsafadi, 5. Brede Hangeland, 7. Christian Ingebrigtsen, 8. Morten Ramm, 9. Martine Halvorsen, 14. Thomas Hayes, 15. Chris Holsten, 16. Andreas Ygre Wiig, 17. Tobias Becs, 18. Mats Zuccarello, 19. Nico Sereba, 20. Pål Anders Ullevålseter, 21. Marcus Gunnarsen, 23. Randulle

Lagledere: Marit Breivik og Erna Solberg

Plan Internasjonal-laget:
1. Carsten Skjelbreid, 2. Martin Danielle, 3. Einar Törnqvist, 4. Nicolai Cleve Broch, 6. Jan-Henrik Børslid, 7. Vinz Dery, 8. Kjell Ingolf Ropstad, 9. Bernt Hulsker, 10. Mads Hansen, 11. Petter Northug, 12. Vidar Riseth, 13. Rolf Kristian Larsen, 19. Peder Elias, 20. Vebjørn Enger, 21. Martinus Gunnarsen, 22. Solveig Gulbrandsen, 23. Vilde J

Lagledere: Nils Johan Semb og Kamzy Gunaratman