– Jeg ville ikke kommet hit om jeg ikke var klar

Optimistiske Manchester United-spillere forteller til TV 2 at de er klare for å skrive nye kapitler i klubbens stolte historie.

Kristiansund - Manchester United 0-1

Manchester Uniteds sterke seiersrekke i oppkjøringen til den nye Premier League-sesongen fortsatte med 1-0-seier over Kristiansund på Ullevaal tirsdag.

De fremmøtte norske supporterne fikk det de ønsket seg i form av nok en rød djevel-triumf, og Ole Gunnar Solskjærs mannskap fikk pleiet sitt forhold til sin enorme fanskare.

Optimismen rår nå blant mange inn mot seriestarten i Premier League neste helg.

Se straffesparket som avgjorde kampen i videovinduet øverst!

– Jeg ville ikke kommet hit om jeg ikke var klar

Blant dem det er store forventninger ti er Daniel James - en av foreløpig kun to nysigneringer denne sommeren - og lynvingen som ble hentet fra Swansea er tydelig på den enorme overgangen han har foretatt.

– Det er veldig annerledes. Supporterskaren er åpenbart utrolig. Når man drar til Kina og steder som det, og også hit, så ser du hvor stor klubben er, sier den walisiske landslagsspilleren til TV 2.

Farten til nykommeren har imponert mange de siste ukene, og også KBK-spillerne fikk erfare den til tider på Ullevaal-gresset tirsdag. Dessverre har han ingen eksakte tider å referere til fra nyere tid, men forteller at han som 13-14-åring stod bokført med 11,2 på 100-meteren.

Nå føler han seg klar for å ta vare på tilliten han er blitt gitt av sin nye manager i oppkjøringen, og fortsette å klore seg til spilletid når Premier League-alvoret starter mot Chelsea om drøyt en uke.

– 100 prosent. Jeg ville ikke kommet hit om jeg ikke var klar. Da ville jeg tatt et annet steg. Treneren stoler på meg, og jeg tror på meg selv. Jeg føler meg klar, gjentar James overfor seg selv.

Dalot: – Vi trener hver eneste dag for å kunne vinne kamper og løfte trofeer

Hylene som kunne observeres utenfor Ullevaal-gangene idet superstjernene entret spillerbussen etter kamp stadfestet populariteten, og det etter en sommer med sterke resultater i treningskampene. Diogo Dalot, som forrige sommer ble hentet til klubben av José Mourinho, vil ikke begi seg ut på noen direkte sammenligning mellom de to forskjellige Manchester United-sommerne han har vært del av, men bekrefter en gryende optimisme i leiren.

– Dette er en ny sesong. Vi legger fortiden bak oss. Fortiden har vært bra for meg med tanke på å vokse opp og forstå mer av hva denne klubben handler om og hvordan dimensjonene her er. Nå er det et nytt kapittel, en ny sesong, og vi fokuserer på det, sier høyrebacken til TV 2.

Portugiseren fikk totalt 23 kamper i debutsesongen i England, og skaffet blant annet det viktige og avgjørende straffesparket mot PSG i Champions League-åttedelsfinalen i mars. På direkte spørsmål om hva det er realistisk å forvente av klubben hans denne sesongen, er det den tøffe innsatsen som trekkes frem.

– Vår jobb er å vise hver dag at vi jobber hardt. Vi trener hver eneste dag for å kunne vinne kamper og løfte trofeer. Det er det denne klubben handler om. Det må vi også vise. Det er jobben vår, og når vi spiller for Manchester United, så må vi vise det hver dag, sier 20-åringen.

Pereira: – Vi forbereder oss på å vinne trofeer

En annen av Solskjærs unggutter som håper på å bli gitt mer og mer spilletid utover høsten er Andreas Pereira. 23-åringen fikk gjennombruddet forrige sesong med 22 kamper totalt i alle turneringer, og er sulten på mer. Gjerne i samspill med en annen fra den gylne 1996-generasjonen i klubben, Scott McTominay.

– Forhåpentligvis kan jeg sette mitt stempel enda mer på laget denne sesongen og hjelpe laget å oppnå sine mål. Jeg prøver å gjøre mitt beste når jeg er på banen. Scotty gjør en veldig god jobb, så jeg er glad for at vi kan bidra til laget.

– Hva kan vi forvente fra dette Manchester United-laget denne sesongen?

– Vi forbereder oss på å vinne trofeer denne sesongen. Vi ønsker å få det beste ut av den, og forhåpentligvis kan vi klare det denne sesongen, sier midtbanespilleren til TV 2.

Rashford: – Identiteten er der. Den forsvinner ikke

Treningskampene har i hvert fall vært av den oppløftende sorten resultatmessig, og både Perth Glory, Leeds, Inter, Tottenham og nå Kristiansund har måttet tåle nederlag mot Ole Gunnar Solskjærs lag til nå. Lørdag venter den TV 2 Sport Premium-sendte generalprøven mot AC Milan i Cardiff for stjernespillerne fra Premier League.

Den største av stjernene som tok seg tid til å stoppe for den fremmøtte pressen på Ullevaal tirsdag var Marcus Rashford, og også angrepsesset er tydelig på at «The Manchester United-way» er på vei tilbake.

– Identiteten er der. Den forsvinner ikke. Du må bare finne den inne i deg selv. Vi må samles som et lag og vise folk hva vi er i stand til. Denne sesongen må vi konsentrere oss om oss selv, og finne tilbake til det å nyte fotballen, sier 21-åringen til et samlet pressekorps på den norske nasjonalarenaen.

Det er under ti dager til Premier League-start. Slik skaffer du deg tilgangen du trenger!

Lik TV 2 Sporten på Facebook