Pinot var tydelig skuffet.
Pinot var tydelig skuffet. Foto: Marco Bertorello

Fransk storfavoritt brøt Tour de France

En av de store favorittene i sammendraget, Thibaut Pinot, måtte bryte Tour de France etter en skade i låret.

Den franske hjemmefavoritten måtte få hjelp av legebilen, og fikk bandasje og isspray på det skadede beinet. Pinot hadde ingen synlige tegn på å ha veltet, og TV 2s kommentatorer spekulerte i om han kunne ha blitt stukket av noe. Etter en stund stoppet han helt opp for å fjerne bandasjen igjen.

Litt senere ble det rapportert at Pinot skal ha pådratt seg en skade for to dager siden. L'Equipe melder at det dreier seg om en avrevet muskel i det venstre beinet.

– Vi visste at Thibaut slet, men vi prøvde å kjøre videre. Det er et muskelproblem han pådro seg da han forsølte å unngå en velt for to dager siden. Han slet i går, men i dag var det ikke noe vi kunne gjøre, forteller sportsdirektør Philippe Mauduit til fransk TV.

Ingen av hans hjelperyttere hjalp han tilbake til hovedfeltet, og franskmannen tapte fort to minutter til de andre favorittene.

– Det ser ikke bra ut. Han har ingen rytme i syklingen, sa TV 2s ekspertkommentator Johan Kaggestad da Pinot begynte å slite.

– For et kaos. For en dramatikk, sa kommentator Christian Paasche.

Groupama-FDJ-rytteren lå som nummer fem i sammendraget før etappen, ett minutt og 50 sekunder bak ledende Julian Alaphilippe.

På toppen av Montée d'Aussois lå Pinot nesten fire minutter bak de andre sammenlagtrytterne.

– Dette er slutt, sa Johan Kaggestad, da TV-bildene viste en tydelig preget Pinot.

Like etter var det slutt for Pinot. Oppløst i tårer satte han seg inn i Groupama-FDJs følgebil, og brøt årets Tour de France. Det er fjerde gang 29-åringen har måttet bryte Touren. Franskmannen blir dermed stående med én etappeseier fra årets Tour.

– Han var i den gruppen som jaget Alaphilippe, og var rittets beste i Pyreneene. Man snakket om fine klatrebeina hans, som sikkert ville bli utslagsgivende i Alpene. Så har han da sannsynligvis slitt med en skade i låret. Han så tung ut i går, men det var det flere som gjorde. Det var ikke det samme futtet som vi så i alpene. Det er trist, sier Kaggestad.