United-kjenner: – Solskjær har ikke full støtte fra spillergruppen

En av de som følger Manchester United mener Solskjær er avhengig av en god start i Premier League.

Mark Ogden, som er en av de som følger Manchester United tettest og er fotballsjef i ESPN, mener Solskjær er avhengig av en god start i Premier League.

Se Manchester United mot AC Milan på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo lørdag fra kl. 18.25!

Med en elendig sesongavslutning friskt i minne, har Ole Gunnar Solskjær et stort press på seg for å levere fra starten av sesongen.

– Det to første kampene er viktige. Chelsea hjemme og Wolves borte. To kamper som United slet med forrige sesong. Om de ikke vinner de to første så er presset på ham med en gang. Han må vinne en av de to, mener jeg, sier Mark Ogden til TV 2.

– Om Liverpool, City og Chelsea starter med tre-fire seire, vil hvert poeng United går glipp av, være et problem. Fordi United er ikke i Champions League denne sesongen og de må komme topp fire, fortsetter fotballsjefen i ESPN.

Har ikke full tillit fra spillergruppen

Ogden trekker sammenligning med hvor fort det gikk galt under José Mourinho, men forteller at kristiansunderen har et fortrinn.

– Supporterne er fremdeles på Ole Gunnar Solskjærs side, så der har han en stor fordel, men Mourinho fikk sparken da de lå langt bak de andre. De lå på en syvendeplass i desember. Stemningen i klubben var også et problem, ingen likte Mourinho på slutten. Det var bare trist. Jeg tror Solskjær må forstå at ting kan endre seg veldig raskt, fordi Manchester United er nødt til å komme tilbake i Champions League. Han må gjøre det bedre enn Mourinho gjorde det frem til jul, forklarer journalisten som har god innsikt i den røde delen av Manchester til TV 2.

– Tror du han har hele laget med seg på prosjektet sitt?

– Ikke enda. Jeg tror det er et par i troppen som har til gode å bli overbevist. Jeg er blitt fortalt at noen av de utenlandske spillerne mener han er for britisk i stilen, og at han ikke har en kontinental teft og ekspertise. Så jeg tror noen av de utenlandske spillerne, franske og spanske, vil ha litt mer spesifikk trening. Om han vinner kamper, så vil han stilne skeptikerne og de som tviler, men la oss være ærlige, han må også vinne tilliten til noen av spillerne, forklarer han.

Misfornøyd med treningsøktene

Mark Ogden kan fortelle til TV 2 at flere av de utenlandske spillerne ikke liker treningsøktene til kristiansunderen og peker på en ting som Sir Alex Ferguson gjorde for å øke trivselen hos de ikke-britiske spillerne.

– Jeg tror det har noe med kommunikasjon å gjøre. Når United gjorde det bra under Sir Alex, så hadde han Carlos Queiroz til å snakke med de portugisiske, franske og spanske spillerne. Folk sier de har brukt mye tid på løping under sesongoppkjøringen og det er bra for de britiske guttene som kommer i form og får kjenner på kroppen at de har gjennomført en hard økt. Men de utenlandske spillerne frykter det fører til utmattelse, sier journalisten og peker på en ting som kan redde Solskjær:

– Men det er et unntak om de vinner de første kampene, da vil alt være glemt og alle vil være fornøyde.

Dette mener Ogden United må få på plass

United-kjenneren mener at de røde djevlene må handle og forteller hva som vil gjøre sesongen godkjent.

– Jeg tenker at de må ha inn minst en spiller til. Det trenger en midtstopper og kanskje en spiss til. Jeg tror ikke de vinner ligaen. Om de kommer topp fire så er det en suksess. Det må forstå hvor de ligger, det er en lang vei tilbake til toppen. De vil ikke nå opp til Liverpool og Manchester City, men om de kommer topp fire så vil det være en suksessfull sesong, sier han.

Ogden peker på et nøkkeltidspunkt der Solskjær kan forvente at presset blir større, om resultatene uteblir.

– Om de går inn i landslagshvilen i september og har gått glipp av fem-seks poeng, så har han et problem. Da vil han få presset på seg igjen, på grunn av det som skjedde forrige sesong, der dem vant to kamper på de siste tolv.

Manchester United og Solskjærs ligaåpning hjemme mot Chelsea og Frank Lampard ser du på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo søndag 11. august.