Lagkamerater og støtteapparat samlet seg rundt Jakob Fuglsang etter at han veltet.
Lagkamerater og støtteapparat samlet seg rundt Jakob Fuglsang etter at han veltet. Foto: Anne-christine Poujoulat

Fuglsang måtte bryte etter velt

Jakob Fuglsang gikk i bakken med under tre mil igjen av den 16. etappen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dansken, som lå på niendeplass i sammendraget før dagens etappe, var involvert i en velt da det gjenstod om lag 25 kilometer av tirsdagens flate etappe.

Sammen med Sunweb-rytteren Cees Bol gikk han i bakken etter en rundkjøring. Bol klarte å fortsette etappen.

Fuglsang tok på sin side av seg hjelmen, og kort tid etter kom nyheten om at han har brutt Tour de France.

Tirsdag kveld opplyser Astana at røntgenundersøkelsen ikke viste noen brudd for dansken. Han har derimot fått kraftige slag på den ene hånden, armene og knærne.

– Jeg er veldig skuffet over å forlate Tour de France på denne måten. Noen krasjet foran meg, og det var ingen måte å unngå det på, sier Fuglsang til lagets nettsider.

– Hånden min hovnet opp med en gang, og jeg kunne knapt stå på beina. Så jeg skjønte med en gang at Touren var ferdig for min del, fortsetter han.

TV 2 får opplyst at det er den venstre hånden dansken har skadd. I tillegg dro han til røntgen med store sår på knærne.
TV 2 får opplyst at det er den venstre hånden dansken har skadd. I tillegg dro han til røntgen med store sår på knærne.

Etter en svært god vårsesong, var 34-åringen en av de store favorittene til å vinne den gule trøyen. Johan Kaggestad hadde Fuglsang som sin største favoritt før etapperittet.

Ting har imidlertid ikke gått på skinner for Astana-kapteinen. Han lå mer enn tre og et halvt minutt bak Steven Kruijswijk på tredjeplass, og fem og et halvt minutt bak ledende Julian Alaphilippe.

– I sykkel sitter det så langt inne å bryte Tour de France. Jeg har vært litt forkjemper for at noen passer litt bedre på. Vi har ikke noen reguleringer for eksempel for hvor varmt det kan være. Vi har sett ryttere som har slått hodet, og sjanglet seg videre på sykkelen. Der bør bare lag, lagkompiser, sportsdirektører og leger ta en pust i bakken, og si nok er nok, nå bryter vi. Det tror jeg har skjedd med Fuglsang nå, sier TV 2s ekspert Thor Hushovd.