MÅLMASKIN: Branns Ruben Yttergård Jenssen jubler for årets andre scoring i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Stabæk på Brann Stadion.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
MÅLMASKIN: Branns Ruben Yttergård Jenssen jubler for årets andre scoring i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Stabæk på Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Etterlengtet Brann-opptur: – Ekstremt viktig

Scoringer av Ruben Yttergård Jenssen og Veton Berisha sørget for Brann-seier i Bergen.

Brann - Stabæk 2-1

Etter noen tunge uker kom bergenserne tilbake på vinnersporet med 2-1 mot Stabæk.

To mål i løpet av åtte minutter i andreomgang signert Ruben Yttergård Jenssen og Veton Berisha var det som skulle til for at Lars Arne Nilsens menn tok sin første seier etter fem kamper på rad uten en trepoenger.

Daniel Braaten sørget for noen spennende sluttminutter da han utlignet mot sin tidligere arbeidsgiver ti minutter før slutt, men det ble ikke flere scoringer.

– Etter nedturen i EL-kvaliken i midtuken var det ekstremt viktig for Brann å slå tilbake med en seier. Stabæk hadde et par farligheter etter at de reduserte, men alt i alt var det en fullt fortjent hjemmeseier i Bergen, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

– For fullt med i medaljekampen
Seieren gjør at Brann nå er på skuddhold i medaljekampen før Eliteseriens kommende sommerpause. Det er tre poeng opp til Odd på tredjeplass, men Brann har én kamp mer spilt.

– Brann er med i medaljekampen for fullt, og det å score to mål på hjemmebane har Brann bare klar to ganger tidligere i serien denne sesongen. Det er også viktig for Brann at Berisha kommer i gang, og sammen med Bamba og Koomsom er de en utfordring for alle lag i ligaen, sier Mathisen.

Brann-trener Lars Arne Nilsen var lettet etter seieren på eget gress.

– Det var veldig deilig med tanke på den oppladningen vi har hatt med sen retur fra Dublin. Vi spiller en bra kamp. De får noen sjanser på slutten, men vi gjør en god jobb, sier Nilsen til TV 2.

– Det var en revansjelysten gjeng i dag. Vi har mye å spille for. Vi er fortsatt med i medaljekampen, mener Nilsen.

Jönsson sendt på tribunen
På overtid ble Stabæk-trener Janne Jönsson sendt på tribunen da han slengte noen gloser mot dommeren. Stabæk-treneren forklarer bortvisningen slik:

– Jeg hevet stemmen på grunn av en klar trøyeholding som alle så. Får man ikke lov til å gjøre det, jeg sier ikke noe stygt eller noe sånn. Så tåler ikke fjerdedommeren det. Jeg er litt høyrøstet, så jeg får beklage det. Kanskje hoveddommeren kunne sagt at jeg skulle sette meg. Det var litt unødvendig, sier svensken til TV 2.

– Syns du dommeren overreagerer?

– Jeg kan vel si det, ja.

Dommer Tom Harald Hagen forklarer avgjørelsen slik overfor VG:

– Jeg får beskjed av fjerdedommeren som sier han har gått ut av teknisk sone, gestikulert og protestert mot dommerteamet. Han ber meg sende ham på tribunen, og da velger jeg å følge det siden, sier Hagen.

– Vi hadde en god prat i sted hvor han fikk forklare sin versjon og vi forklarte vår situasjon.

Slik var kampen
Bamba, som scoret Branns eneste mål borte mot Shamrock Rovers, fikk kampens første mulighet. Ivorianeren valgte å skyte selv fra 18 meter, men til venstre var lagkamerat Veton Berisha fullstendig umarkert. Skuddet ble for øvrig reddet av Sandberg.

Etter 17 minutter yppet Daniel Braaten seg mot sine gamle lagkamerater. Veteranen driblet seg forbi Yttergård Jenssen før han sendte i vei et knallhardt skudd. Håkon Opdal var godt posisjonert og fikk ballen rett på seg.

Ti minutter senere prøvde Emil Bohinen seg på en frekkis. Fra spiss vinkel dunket unggutten ballen inn i feltet, og forsøket gikk farlig nærme den lengste stolpen. Bergenserne kunne puste lettet ut da skuddet (eller innlegget) gikk til side for stolpen.

Bamba stoppet av dommeren
Senere var Bamba nok en gang i begivenhetenes sentrum. Angriperen stjal ballen fra Hernández, og satte ballen i nettet, men dommer Tom Harald Hagen mente at spissen var for røff i behandlingen av Stabæk-spilleren og dømte dermed frispark.

34 minutter var spilt da Stabæk fikk en gyllen mulighet til å ta ledelsen. Fra to meter fikk Franck Boli heade etter et hjørnespark, men måljegeren klarte ikke å styre headingen på mål.

Før pause fikk også Kristoffer Løkberg sin sjanse til å score for Brann, men i likhet med gjentatte ganger tidligere denne sesongen slet den energiske trønderen med presisjonen i avslutningsøyeblikket.

På tampen av omgangen kom Boli alene med Opdal, men keeperveteranen stoppet storscoreren på imponerende vis. Dermed gikk lagene til pause på 0-0.

Etter en småamper omgang var Brann-vingen Veton Berisha ikke veldig fornøyd med dommerens innsats.

– Hvis du tenker på dommeren, så må han et par hakk opp, sa Berisha til Eurosport i pausen.

Yttergård Jenssen sendte Brann i ledelsen
Vertene startet best etter hvilen. Koomson slo et skummelt innlegg fra sin høyreside. Ballen var på vei mot Berisha på bakerste stolpe, men Hernández fikk en tå på ballen.

Ti minutter ut i omgangen fikk Berisha ballen. Vingen driblet seg fir, men skuddet gikk ikke innenfor stolpene. Etter 57 minutter ble Løkberg tatt av banen til fordel for Petter Strand. Og det tok ikke mer enn ett minutt før Strand involverte seg.

På lekkert vis kastet bergenseren seg frem og liggende i luften slo han ballen videre til Yttergård Jenssen. Nordlendingen dempet på brystet før han overlistet Sandberg med en lur avslutning til 1-0.

Den tidligere landslagsspilleren, som ikke akkurat er kjent for å være en målscorer av rang, har nå scoret to ganger i løpet av tre uker.

Etter 67 minutter doblet Brann ledelsen. Amir Ordagic tok ned ballen innenfor sekstenmeteren før han spilte til Berisha. Vingen var dyktig da han prikket ballen ned i hjørnet til 2-0.

– Den målgivende pasningen fra Ordagic er meget bra. Han er smart og god med ballen, sier Jesper Mathisen om den bosniske teknikeren.

Scoret mot gamle lagkamerater
Ti minutter før slutt øynet Stabæk likevel håp om poeng. Daniel Braaten ble spilt gjennom, og 37-åringen holdt roen da han trillet ballen i mål alene med Opdal.

I det 90. minutt ble det kaos i Brann-boksen da Stabæk slo et frispark inn mot mål. Bergenserne slapp med skrekken da avslutningen til Hanche-Olsen ikke ble mer enn et sleivspark. Stabæk fikk også to cornere i løpet av overtiden, men Brann holdt ut.

Jesper Mathisen spår en tøff høst for Jönsson og co. når serien starter opp igjen etter pausen.

– Stabæk er i trøbbel i bunnen av tabellen. Selv om de har tatt greit med poeng i det siste kampene, har de hatt veldig mye marginer med seg. Det blir en tøff høst på Nadderud, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Slik stilte lagene:

Brann: Opdal; Teniste, Acosta, Eggen Rismark, Kristiansen; Løkberg, Yttergård Jenssen, Ordagic; Berisha, Bamba, Koomson.

Stabæk: Sandberg; Hernández, Demidov, Hanche-Olsen, Moe; Vetlesen, Bohinen, Kassi, Brynhildsen; Braaten; Boli.