Simon Yates spurtet inn til bruddseier i Tour de France

– Han var smartest, sier Thor Hushovd om avslutningen til Simon Yates.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Simon Yates fra Mitchelton-Scott var først inn på oppløpet og var raskest i spurtduellen med Gregor Mühlberger og Pello Bilbao.

Yates avgjorde den tolvte etappen da han rykket fra konkurrentene i den siste svingen.

Se avslutningen i videovinduet øverst!

– Han var smartest. Derfor vant han den spurten. Han visste om den svingen bedre enn de andre. Han visste at han måtte være først gjennom den for å vinne, sier TV 2s sykkelekspert Thor Hushovd.

Trioen som avgjorde etappen var en del av et det opprinnelige bruddet på 40 ryttere.

Det ble ingen endringer blant de ti beste i kampen om sammenlagtseieren i Touren.

Nordmenn i enormt brudd

Det var en vill kamp om å komme med i bruddet på den tolvte etappen, og Edvald Boasson Hagen og Sven Erik Bystrøm var begge med i tidlige forsøk uten å lykkes.

Etter drøyt 30 kilometer med bruddforsøk lyktes det for et enormt brudd på 40 ryttere, inkludert Boasson Hagen og Alexander Kristoff.

Den norske duoen holdt imidlertid ikke lenge på vei opp de elleve kilometerne Col de Peyresourde og måtte sammen med blant andre Peter Sagan slippe det store bruddet.

Opp Hourquette d'Ancizan på ti kilometer gikk Simon Clarke til og tok teten alene, men det var kun på lånt tid, for han Matteo Trentin kom etter, før han rykket fra og gikk alene i front.

Trio gjorde opp om seieren

Men heller ikke Trentin klarte å holde unna for gruppen som kom bakfra, og sammen dannet Simon Yates og Gregor Mühlberger en ny duo i tet.

På vei ned Hourquette d'Ancizan ble duoen til en trio med da Pello Bilbao kom med. Gruppen bak fikk ikke samlet seg for å kjøre inn de tre rytterne i front, og dermed ble det tidlig klart at vinneren satt blant tettrioen.

– De jobber veldig bra sammen. Det er lite lurekjøring, til tross for at de har ett minutt og 40 sekunder. Det ser ut som de har ti ville hester rett bak seg, kommenterte TV 2s sykkelekspert Thor Hushovd.

Trioen kom inn på oppløpet sammen, der Simon Yates rykket til i den siste svingen, holdt unna på oppløpet og tok seieren på etappen.