Solskjær håpefull om de Gea-avtale

Ole Gunnar Solskjær møtte pressen natt til tirsdag norsk tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester United-Leeds på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium onsdag klokken 12.55.

Klokken 10 australsk tid møtte Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær pressen før onsdagens treningskamp mot Leeds.

I den forbindelse fikk han en rekke spørsmål om nye spillere, og om en av hans kanskje viktigste menn, David de Gea, som er på utgående kontrakt.

Se hele pressekonferansen i videovinduet øverst.

– Han kommer til å spille i morgen.

– Forhåpentligvis kan vi bli enige med David om en ny avtale. Men det blir opp til David og klubben å annonsere om det skjer, sier kristiansunderen.

Den spanske målvaktens kontrakt går ut neste sommer, og han kan dermed signere med nye klubber allerede i januar hvis ikke Manchester United blir enige med sisteskansen om en kontraktsforlengelse.

Ifølge Daily Mail er det nå ventet at de Gea vil skrive under på en ny avtale, som vil gi ham om lag fire millioner kroner i uken, når de kommer tilbake fra Oseania- og Asia-turneen. Det vil gjøre ham til verdens best betalte målvakt, skriver avisen.

Også Telegraph og The Guardian melder det samme.

Daniel James fikk sjansen på venstrekanten mot Perth Glory forrige uke. Solskjær fikk spørsmål om han også kunne være løsningen på problemet United har hatt med å finne en fast høyrekant, men her var kristiansunderen mindre snakkesalig.

– Daniel kan spille overalt i angrepet. Det handler om å finne en balanse. Du vil se ham spille både høyre og venstre gjennom sesongen. Jeg kan ikke fortelle dere hva jeg tenker!

Spørsmål om Lukakus fremtid

Romelu Lukaku var ikke en del av kamptroppen mot Perth på grunn av en liten småskade, men trente mandag. Belgieren er blitt ryktet bort og koblet til Inter, men Solskjær ville ikke bekrefte noe tirsdag.

– Det kommer alltid til å være rykter, men når sesongen starter ønsker alle å være i Manchester United, var det eneste United-manageren sa om Lukakus fremtid.

Også Victor Lindelöf er blitt koblet bort fra klubben. Forrige uke gikk nemlig svenskens agent ut og hintet om at det forelå konkret interesse fra «en stor europeisk klubb». 24-åringen var del av pressekonferansen og valgte ikke å nøre oppunder ryktene.

– Jeg er veldig fornøyd med å være Manchester United spiller. Jeg ser veldig frem til at sesongen skal starte igjen. Så ja, det er svaret mitt: jeg er veldig happy her.