SATTE KONKURRENTENE UNDER PRESS: Anført av Luke Rowe sprengte Team Ineos feltet dagen før hviledagen.
SATTE KONKURRENTENE UNDER PRESS: Anført av Luke Rowe sprengte Team Ineos feltet dagen før hviledagen. Foto: Anne-christine Poujoulat

– De gjorde absolutt alt riktig

Alt klaffet for Team Ineos da flere sammenlagtkanoner rotet seg bort i vinden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En relativt udramatisk etappe eksploderte da Tour de France-feltet møtte sidevind med fire mil igjen til mål.

Hovedfeltet ble splittet i en rekke grupper. Flere av favorittene, blant andre Thibaut Pinot, Richie Porte og Jakob Fuglsang, havnet i bakleksa. I front kjørte Team Ineos det remmer og tøy kunne holde. I mål skilte det ett minutt og 40 sekunder ned til Pinot-gruppen.

TV 2-ekspert Johan Kaggestad er imponert over kjøringen til Team Ineos.

– De er drillet til det de skal gjøre. Da det gikk ut befaling fra keiser Augustus, om det var Dave Brailsford, Nicolas Portal eller Servais Knaven, så gjorde de det de skulle. Rowe og Kwiatkowski holdt det sammen. Bernal og Thomas var beskyttet. De gjorde absolutt alt riktig, roser Kaggestad.

De store avstandene overrasket Team Ineos-sjef Sir Dave Brailsford.

– Mange tapte mye tid, og det er ikke ofte man ser det. Det var overraskende, men du kan si at det var en perfekt dag for oss, sier Brailsford til TV 2.

En av dem som tapte tid var Thibaut Pinot (FDJ).

– Hva skal jeg si? Det var en drittdag, sa franskmannen før han forsvant i lagbussen.

Sportsdirektør Marc Madiot var svært skuffet.

– Vi var bare ti sekunder bak på et tidspunkt. Vi manglet litt gullhår i rævva for å klare det. Det gikk akkurat ikke, men slik er rittet, sier Madiot.

– Ut fra det Pinot har gjort på de ni første etappene er dette katastrofe, sier Kaggestad.

Han tror også vinnermulighetene til Fuglsang blåste vekk.

– Fuglsang har hatt mye stang ut. Det er synd, for han har stor kapasitet. Han har hatt en kjempesesong, og jeg trodde det var første gang han ville kjøre om en topplassering i et treukersritt. Jeg har ikke gitt ham opp ennå. Han kan ta en pallplass, men å vinne sitter langt inne, sier sykkeleksperten, som mener Thomas og Bernal peker seg ut som de klare favorittene.

– Det er ikke tvil om det. De har et strålende mannskap. Jeg synes det har sett litt svakt ut i fjellene. Vi får se i Pyreneene. Men Bernal og Thomas klarer seg selv på mange måter.

Bernal var i hvert fall strålende fornøyd da han pratet med TV 2 etter etappen.

– Det var en strålende dag, det er sikkert og visst. Vi visste at det ville bli en tøff dag i vinden. Det gikk virkelig fort. Da det ble luke ga vi full gass sammen med Deceuninck Quick-Step. Noen ganger vinner man tid, andre ganger taper man tid. I dag var det var tur og vi er selvsagt fornøyde, sier colombianeren, som overtok den hvite ungdomstrøyen. Kanskje blir det gul trøye i neste uke?

– Jeg håper å komme i den gule trøyen en dag, men det er vanskelig, smiler Bernal.