Endelig kom Edvald med i brudd, men klarte ikke henge med inn: – Jeg var ikke hundre prosent

Endelig klarte Edvald Boasson Hagen å komme seg med i et brudd, men det ble for tungt da konkurrentene satt opp tempoet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

15 kilometer ut på søndagens etappe kom bruddet av gårde. Der satt endelig Edvald Boasson Hagen, sammen med fjorten andre.

Nordmannen hang greit med over dagens første kategoriserte stigning, men derfra gikk det nedover for mannen fra Rudsbygd.

Han så seigere og seigere ut, og klarte ikke henge med da sju ryttere kom seg løs fra bruddet med drøyt tjue kilometer igjen. Da lå allerede Bora-Hansgrohe-rytter Lukas Pöstlberger alene i tet, et drøyt halvminutt foran konkurrentene.

– Det ser ikke ut som den Edvald han kan være på sitt beste, dessverre, sa TV 2s kommentator Christian Paasche.

– Vi ser ikke Edvald slik vi vil se han. Han mangler den spruten i beina, sier TV 2s sykkelekspert Thor Hushovd.

Boasson Hagen trillet til slutt i mål snaut sju og et halvt minutt bak vinneren.

– Jeg sitter ikke igjen med den følelsen jeg skulle hatt etter å ha vært i et brudd. Som jeg sa før start hadde jeg en tøff dag, og var ikke sikker på hvordan det skulle gå i dag. Jeg klarte å komme meg med i bruddet, men jeg var ikke sterk nok. Det merket jeg relativt tidlig, sier han til TV 2 rett etter målgang.

– Jeg følte meg ikke helt hundre prosent. Jeg var ikke syk, men det var en tøff dag i går og da ble det tøft i dag. Jeg prøvde så lenge jeg kunne, men jeg hadde ikke farten jeg trengte når de andre støtet. Det er ikke noe å tenke noe mer på nå.

Pöstlberger ble hentet inn med femten kilometer igjen, på vei opp den siste kategoriserte stigningen. Nicholas Roche og Tiesj Benoot kjørte hardt opp stigningen, og etter hvert kjørte også Daryl Impey seg opp.

Opp den siste kneika kjørte Tiesj Benoot hardt, og Nicholas Roche måtte slippe. Dermed ble det Benoot og Impey som kjempet om seieren. I spurten var Impey sterkest, og Mitchelton–Scott-rytteren tok sin første etappeseier i Tour de France.

På den siste stigningen prøvde hjemmefavoritten Romain Bardet å rykke fra de andre sammenlagtrytterne, men han og de som forsøkte å følge han, ble hentet inn av Ineos-toget. Hovedfeltet, anført av Odd Christian Eiking, trillet i mål over seksten minutter bak vinneren. Julian Alaphilippe beholder sin gule trøye.