De Marchi fikk flere brudd etter stygt møte med asfalten

Alessandro De Marchi (33) brøt Tour de France etter at han veltet stygt på den niende etappen og fikk flere brudd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Italieneren var en av de som virkelig viste seg fram på gårsdagens etappe, da han satt i bruddet helt til han ble kjørt fra av Thomas De Gendt på den siste stigningen.

Tidlig på søndagens etappe gikk De Marchi i bakken, og hadde tydelige skader i ansiktet. TV-bildene viste ikke selve fallet, men det var en tydelig hardt skadet De Marchi som ble liggende på fortauet, før han etterhvert ble tatt hånd om av helsepersonell og sendt av gårde med ambulanse. Han var ved bevissthet.

Laget hans, CCC, kom søndag kveld med en oppdatering på skadene.

33-åringen har fått brudd i et kragebein og et ribbein, skade på lungene og er ellers forslått, melder laget.

Syklisten skal nå være under observasjon for å se om det trengs kirurgi for å bedre skadene. Håpet er at han kan være tilbake i konkurranse i september.

– En fighter

TV 2s ekspertkommentator Johan Kaggestad synes det er synd at rittet mister en kriger som De Marchi.

- Han er en av de virkelige fighterne i internasjonal sykkelsport. Det er ille å se en så strålende kriger som De Marchi sånn. Han er en kjempegod rytter, sa Johan Kaggestad om italieneren.

- Han kjører sin fjerde Tour de France, og ble kåret til mest offensive rytter i hele Tour de France for fem år siden. Han var enorm i går sammen med Thomas De Gendt.

Italieneren har blant annet vunnet tre etapper i Spania rundt i karrieren. Det er ikke klart hvilke skader han har pådratt seg enda, men han ble sendt av gårde på båre med nakkekrage.