United-18-åring med kanonkule ett minutt etter han ble byttet inn

Det lugget lenge for Manchester United mot den australske seriemesteren Perth Glory. Men Marcus Rashford og unggutten James Garner sørget for seier til de røde djevlene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Perth Glory-Manchester United 0-2

I det 84. minutt måtte Luke Shaw byttes ut med skade. Da fikk midtbanespilleren James Garner noen minutter på tampen.

Bare ett minutt etter at han ble byttet inn, brøt 18-åringen en pasning 25 meter fra mål.

Med sitt andre touch dundret han ballen i mål fra 20 meter, og sørget for 2-0-seier til de røde djevlene.

– Det var veldig bra gjort. Det er en stor feil fra Perth, men han plukker ballen opp med et godt førstetouch og hamrer den ned i hjørnet. Det er godt gjort når du nettopp har kommet inn på banen, roser TV 2s fotballekspert Erik Huseklepp.

18 år gamle Garner er født i mars 2001, og har landskamper for Englands aldersbestemte lag.

James: – Surrealistisk

Kampen i Perth bar preg av at det var første treningskamp for sesongen. Ole Gunnar Solskjær byttet hele laget i pausen. I første omgang fikk kristiansunderens første sommerkjøp, Daniel James, sin uoffisielle debut.

Men, i likhet med resten av United-laget, fikk ikke waliseren utrettet stort. De røde djevlene slet med å spille seg til sjanser mot et kompakt Perth-forsvar.

– Å gå ut der, med alle supporterne som har kommet fra overalt, var surrealistisk for meg. Det var en drøm som gikk i oppfyllelse, sier Daniel James til TV 2 og BBC etter kampen.

21-åringen ble hentet fra Championship-klubben Swansea for om lag 150 millioner kroner i juni. Han har ingen erfaring fra øverste nivå i England, men har fått fire landskamper for Wales.

Der er United-legenden Ryan Giggs landslagssjef. De to snakket sammen etter at overgangen var i orden.

– Rådet hans var å være meg selv. Det er det jeg skal være, sier James.

– Det han gjorde for Manchester United var fantastisk. Alle unge spillere ser opp til en person som ham. Han spilte til han var 40 i Premier League, og driblet fortsatt spillere. For meg er det fantastisk å lære av folk som ham. Det er en jeg er inspirert til å bli som, fortsetter lynvingen.

Pogba med frekk assist

I andre omgang entret stjerner som Marcus Rashford og Paul Pogba gresset. I tillegg var storkjøpet Aaron Wan-Bissaka med, og unggutten Mason Greenwood, som Solskjær har varslet at skal få flere sjanser denne sesongen. Da ble det mer fart i Manchester United.

Et kvarter var gått da Pogba mottok ballen i 16-meteren. Med hælen spilte franskmannen Rashford fri. Spissen var nådeløs og klistret ballen i hjørnet med venstrefoten.

– Rashford kommer til å ha et stort press på seg denne sesongen, sa Mørtvedt.

Erik Huseklepp vil ikke konkludere for mye etter det som var sesongens første kamp for Solskjærs mannskap.

– De møter et lag som ligger i egen boks hele kampen. Manchester United er mye bedre enn dem, og Perth har ikke et eneste tilløp til en sjanse, engang, sier den tidligere Brann-profilen.

Stortalent imponerte

Han mener at stortalentet Mason Greenwood, som fikk spille andre omgang og er blitt lovet flere sjanser av Solskjær denne sesongen, viste seg fra en god side.

– Han ser ganske frisk ut. Han var god siste seriekamp i fjor, og fortsetter litt i samme spor. Han er god helt til han skal avslutte. Jeg synes også at de første ti minuttene for Daniel James var lovende i første omgang. Det er veldig spennende å se hvor mye han blir brukt i år, men han har absolutt den farten som er helt vanvittig, kommenterer Huseklepp.

PS: Romelu Lukaku var ikke i kamptroppen som følge av en liten skade.

Alle Manchester Uniteds treningskamper sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo denne sommeren.