– Det har ikke sett dårligere ut siden de var i 2. divisjon

Manchester United har knapt hatt svakere tiltrekningskraft på overgangsmarkedet, mener britisk journalist.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se utdrag fra Solskjærs pressekonferanse i vinduet øverst!

– Når det kommer til å stå så dårlig på overgangsmarkedet, må du tilbake flere tiår. Det er nesten umulig å slå fast når. Kanskje helt tilbake til da de var i 2. divisjon (1975, journ. anm).

Det sier Samuel Luckhurst til TV 2. Han følger storklubben tettere enn de fleste som fotballsjef i lokalavisen Manchester Evening News.

– Surrealistisk

Luckhurst peker ut fire grunner til hvorfor han mener at tiltrekningskraften knapt noen gang har vært dårligere:

At de er ute av Champions League, at de ikke har et stort manager-navn, at stjernespillere vil dra og at laget «ikke er veldig bra.»

– De er vanskelig å selge inn til elitespillerne. Det er derfor de delvis fokuserer på det engelske markedet, sier Luckhurst.

– Når så du sist United i så dårlig tilstand?

– Mange vil si etter Moyes-sesongen. Da endte de på sjuendeplass, men da tror jeg at alle tenkte at det var et engangstilfelle. Når de nå har endt på sjetteplass og er utenfor Champions League, føles det ganske normalt for Manchester United.

– Det er ganske surrealistisk at de er i den situasjonen med tanke på forholdene, størrelsen på klubben og kvaliteten på spillerstallen – for det er noen kvalitetsspillere der. Det er en veldig stor oppgave for Solskjær å få det laget tilbake i topp fire denne sesongen, fortsetter han.

– De vurderer andre klubber

TV 2s fotballekspert vil ikke sette tiltrekningskraften i et historisk perspektiv, men er enig i at Manchester United ikke er like attraktive som de har vært tidligere.

– Man mister attraktivitet når man ikke har levert på et høyt, europeisk nivå over flere sesonger. Sammenlignet med gullalderen under Ferguson, sier det seg selv at de var mer attraktive da. Solskjær har en stor og vanskelig jobb foran seg med å bygge United opp igjen, konstaterer Petter Myhre.

Han mener at jobben med å gjenreise United ikke kan gjøres på ett overgangsvindu.

– De har ikke vært et europeisk topplag, har slitt i lengre tid i Premier League og Solskjær er den fjerde manageren siden Ferguson ga seg. Det er mange usikkerhetsmomenter knyttet til United. Det gjør nok at flere attraktive spillere vurderer andre klubber i større grad enn de ville gjort i slutten av Fergusons tid, samtykker Myhre.

– Dette bør United gjøre

Hittil har Ole Gunnar Solskjær hentet to spillere til Old Trafford. Kristiansunderen har gått for ungt og britisk i form av Daniel James og Aaron Wan-Bissaka.

Myhre mener at tiden nå er inne for Solskjær til å hente mer erfarne spillere, men understreker at han støtter filosofien om å kjøpe unge spillere.

– Det kan ikke bare være unge, spennende spillere med stor fart. Det må være en god miks der, sier TV 2s fotballekspert.

– Forventningene til Solskjær nå, er at han skal snu den skuten ganske kjapt. Da må han også sørge for å ha nok erfaring i laget sitt. Det nytter ikke bare med ungt pågangsmot. Du må også gjøre signeringer som kan levere 100 prosent fra dag én, og som danner ryggraden i elleveren, tilføyer Myhre.

Harry Maguire, som er blitt koblet til de røde djevlene over lengre tid, mener han hører hjemme i den kategorien.

TV 2s fotballekspert oppfordrer Solskjær til å hente tre spillertyper: En stoppermakker til Victor Lindelöf, ett midtbaneanker og én angrepsspiller – uavhengig av om Paul Pogba drar.

– Men det er viktig å understreke at det er vrient å gjøre alt i løpet av ett overgangsvindu. Han må også gjøre dem han har tilgjengelig bedre. En kan ikke bare kjøpe et nytt lag, og tro at da ordner alt seg. Solskjær, som de fleste andre trenere, trenger flere overgangsvinduer, sier han.

Solskjær: – Skal ikke overbetale

Da Solskjær møtte pressen i australske Perth onsdag, bekreftet han at United fortsatt er på utkikk etter å hente inn nye fjes til Old Trafford.

– Men vi er tåmodige. Vi er Manchester United, og vi trenger ikke å selge. Og vi trenger ikke å overbetale, heller. Vi vil hente den rette spilleren til den rette prisen, sa Solskjær.

Kristiansunderen mener at det nå er viktigst å legge et godt grunnlag foran den kommende sesongen.

– Ser du på stallen vi har nå, har vi mange gode spillere.

– Denne stallen må bli mer robust når sesongen starter. I fjor hadde vi mange kamper på rad uten tap, men slutten var skuffende. Vi kom oss ikke tilbake på vinnersporet. Det er det vi jobber med nå, fortsatte han.

Lørdag spiller Manchester United sesongens første treningskamp. Se Perth Glory-Manchester United på TV 2 Sport Premium eller Sumo fra klokken 12.55!