VELDIG POSITIVT: Samuel Adegbenro(t.v) og Babajide David Akintola (t.h) har funnet formen. Det er avgjørende for Rosenborg, mener Erik Huseklepp.
VELDIG POSITIVT: Samuel Adegbenro(t.v) og Babajide David Akintola (t.h) har funnet formen. Det er avgjørende for Rosenborg, mener Erik Huseklepp. Foto: Ned Alley/NTB Scanpix

Huseklepp tror på enkel RBK-seier

Men Erik Huseklepp mener det er urealistisk at Rosenborg tar seg hele veien til Champions League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kveld er første skritt på veien for Rosenborgs Champions League-drøm. De første kvalifiseringskampene mot nord-irske Linfield bør være et enkelt hinder å komme over for trønderne, mener TV 2s fotballekspert Erik Huseklepp.

– Linfield er utenfor sesong, det er fordel Rosenborg. Og de har spilt to treningskamper. Mot skotske Motherwell de tapte de 0-3, mens de tapte 2-4 mot St. Johnston. Rosenborg skal være et bedre lag enn begge de to. Jeg blir ekstremt overrasket hvis Rosenborg får problemer med dette laget her, sier Huseklepp.

Linfield - Rosenborg ser du fra kl.20.40 i kveld på TV 2 Sport 1 og Sumo.

Etter den dårlige seriestarten har Rosenborg fire seire på de fem siste eliteseriekampene. Huseklepp mener Rosenborg til dels har funnet formen, men understreker at det er et stykke igjen til toppformen.

– Jeg vil ikke friskmelde de helt, for det går fortsatt litt for seint og tregt i angrepsspillet deres. Men det som er ekstremt positivt for Rosenborg nå er at Akintola og Adegbenro virkelig er kommet i gang. Når de to er på, så er de kanskje de to beste kantspillerne i hele eliteserien. Men de er nok ikke hundre prosent friskmeldt ennå, vil jeg si. Men de er på rett vei, understreker Huseklepp.

Horneland: – Et lag med masse energi

Linfield fra byen Belfast er Nord-Irlands mest suksessrike fotballklubb og ble i 2018 seriemestere for 53. gang. Eirik Horneland forventer et «typisk britisk lag».

– Et lag som kommer med masse energi, entusiasme og ønsker å spille mye på første- og andreball, og trykke etter. Så får vi se om vi har det i oss å ta initiativet i kampen. Jeg håper jo det at vi som et lag, som er midt i seriespillet skal ha litt større fart i beina, sier Rosenborg-treneren til klubbens hjemmeside.

Den beskrivelsen er Huseklepp enig i.

– Linfield kommer nok til å gi alt og har masse innsats. Men så skal det være stor forskjell i kvalitet på Rosenborg og Linfield.

Skulle det derimot gå galt for trønderne, er Huseklepp klar på hva som blir skyld i det.

– De sliter mot lag som ligger seg lavt og bare vil forsvare egen boks. Det har vært en akilleshæl for Rosenborg i år. Er det noe de kan få problemer med, så er det det. Men jeg tror ikke de gjør det, sier Huseklepp.

Urealistisk med Champions League-spill

Horneland sier videre til rbk.no at de må bli flinkere til å holde på initiativet lenger i kampene de spiller. Mot Linfield går de for å styre kampen.

– Ja, her kommer de til å styre kampen, for her møter de et lag som de skal være betraktelig bedre enn. Den nordirske ligaen er tradisjonelt sett ikke veldig bra, sier Huseklepp.

Om Rosenborg når Champions League-drømmen, tror imidlertid ikke Huseklepp.

– Det blir bare vanskeligere og vanskeligere å kvalifisere seg til Champions League, og Rosenborg sånn som de har sett ut i år, har ikke sett så bra ut som de har gjort de siste sesongene. Men det er så mye som spiller inn. Du skal være heldig med trekninger og slikt, sier han og legger til:

– Men nå tror jeg de bare skal konsentrere seg om å ta seg av Linfield, for det er de fullt kapabel til å gjøre. Så får de bare se hvem de trekker i de neste rundene. Men at de skal komme seg helt inn i Champions League, ser jeg som urealistisk med den formen de har vist i år.