Edvald Boasson Hagen vant den første etappen i Dauphine. Nå håper han å fortsette suksessen i Tour de France.
Edvald Boasson Hagen vant den første etappen i Dauphine. Nå håper han å fortsette suksessen i Tour de France. Foto: Anne-christine Poujoulat

Slik har Edvald rustet seg for brennhete Tour-dager

På grunn av den kjølige sommeren hjemme i Norge tok Edvald Boasson Hagen grep før avreise til Tour de France og et Europa som koker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tourmanager: Sett opp ditt lag her

– Det har vært hetebølge i Europa tidligere. Da er det greit å forberede seg på det. Selv om temperaturen har roet seg nå, så kan det bli varmt igjen. Men det er jo fortsatt varmt, sier Boasson Hagen til TV 2 når vi møter ham i solsteiken før Grand Depart i Brussel.

De ti siste dagene før avreise til Belgia trente han på rulle i Olympiatoppens nye klimarom. Her har man mulighet til å trene i i de temperaturene og med den luftfuktigheten som ventes der man skal konkurrere.

– Jeg har forsøkt å akklimatisere meg i et varmerom. Der har jeg trent en time på rulla i 36 grader. Det var varmt og jeg svettet mye. Det tror jeg er bra for det som venter.

Han forteller at han har slitt i varmen tidligere, og håper dette skal gjøre ham bedre i stand til å få ut sitt beste. Denne spesifikke treningen kan imidlertid ha hatt en negativ effekt for NM, der han skuffet på tempoen og fikk en anonym plassering på fellesstarten, der han ble nummer 12.

– Jeg håper jeg er i bra form, men jeg var ikke så bra i NM som jeg hadde håpet. Det er imidlertid slik at det noen ganger er bra og andre ganger ikke fullt så bra. I tillegg var nok ikke denne oppladningen den beste før NM, forteller Boasson Hagen.

Han var imidlertid råsterk i Dauphiné i juni, der han vant første etappe.

– Hva er planen til Dimension Data i Tour de France?

– Vi har lagt en plan om å ikke ha en så stor plan. Vi tar det dag for dag, og skal gå for enkeltetapper, svarer han.

Boasson Hagen skal være opptrekker for Giacomo Nizzolo i spurtene, men får en fri rolle utenom det.