DOLLARGLIS: Mats Zuccarello fortsetter karrieren i Minnesota Wild.
DOLLARGLIS: Mats Zuccarello fortsetter karrieren i Minnesota Wild. Foto: Fredrik Hagen

– Penger er ikke målet mitt

Mats Zuccarello er stolt over å ha signert en femårskontrakt i Minnesota Wild.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble det bekreftet at Mats Zuccarello signerer en femårskontrakt i NHL-klubben Minnesota Wild.

Tenker ikke på pengerekord

Nordmannens avtale er verdt 256 millioner kroner de neste fem årene. Dette gjør han trolig til en av Norges best betalte utøvere. Det bryr 31-åringen seg derimot lite om.

– Pengene er ikke noe jeg tenker på, det er ikke det som er målet mitt. Jeg er bare stolt over å ha signert en kontrakt, det er stort. Resten betyr ikke noe for meg, sier Zuccarello.

I fjor kom ikke Wilds til sluttspillet, men det vil Zucca gjøre noe med neste sesong.

– Det er et veldig bra lag, men de hadde en litt tung sesong i fjor. Nå er det sluttspill som gjelder. Kommer man dit så kan alt skje.

– De har flere eldre spillere som ønsker å vinne nå, samtidig som det kommer opp flere unge spennende spillere. Jeg håper jeg kan bidra med energi, og bli en mellommann mellom de eldre og yngre. Mye handler om å skape selvtillit i laget.

Mange interessenter

Overgangsvinduet for NHL-spillere uten kontrakt åpnet mandag. Zuccarello, som avsluttet forrige sesong i Dallas Stars, var en såkalt «unrestricted free agent» (UFA) og kunne fritt velge sin neste klubb.

En rekke NHL-klubber skal ha vært interessert i nordmannen, men måten Minnesota Wild gikk fram på ble avgjørende.

– Det virket som jeg var førstevalget deres, og da blir man smigret. Wilds var veldig tydelige på at det var meg de ville ha. De var også først ute med å tilby meg kontrakt, noe som var spennende.

– Det er ikke til å stikke under en stol at lengden på kontrakten også var viktig. Når jeg gikk gjennom lagene var Minnesota aktuell, og jeg ringte flere jeg har spilt med derfra. De hadde bare fantastiske ting å si om byen.

Minnesota er en stat med mange norskættede innbyggere.

– Minnesota er en hockeystat. Det oser hockey over alt, og det elsker jeg. Det er det nærmeste en kommer Norge utenfor Norge, og det betyr mye for meg. Jeg er veldig fornøyd med dette valget.