USA til VM-finale – feiring stemplet som «usmakelig»

Alex Morgans feiring av målet som sendte USA til VM-finalen provoserte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

England - USA 1-2

Se avgjørelsen og feiringen til Morgan øverst! Video med tillatelse fra NRK.

USA er klare for VM-finalen i Lyon etter å ha slått England 2-1 i den første semifinalen.

Avgjørelsen kom drøyt en halvtime inn i kampen da Alex Morgan headet inn 2-1.

Angriperen feiret med å late som hun drakk av en liten kopp, noe som provoserte flere. Engelskmenn er kjent for å like teen sin.

Nå forklarer derimot Morgan hva feiringen egentlig betydde.

– Jeg ville holde det interessant. Jeg vet Megan Rapinoe har de beste feiringene, og jeg måtte prøve å overgå de, sier Morgan ifølge Mirror.

– Jeg føler laget har fått så mye kastet mot oss. Vi tok ingen enkel vei gjennom dette mesterskapet, og det er det som er teen.

Reaksjonene etter feiringen lot ikke vente på seg, og flere spekulerte i hva det betydde.

– Jeg er ikke fornøyd med den feiringen. Du kan feire som du vil, men jeg mener det er usmakelig. Hun trengte ikke å gjøre det. Jeg liker USA og hvordan de feirer, men dette var litt mangel på respekt, sa den engelske Juventus-spilleren Lianne Sanderson i BeIN Sports studio.

Alex Morgan scoret målet på sin 30-årsdag.

– Kanskje er det derfor hun feirer sånn, men for meg er det feil. Det er for å erte England, og vi elsker å drikke te. Jeg er ingen tedrikker selv, men det er hva mange forbinder oss med. Det er litt usmakelig, sa Sanderson.

Den engelske TV-personligheten Piers Morgan mente det «grenser til en krigserklæring».

– Jeg ønsker at USA skal vinne, men jeg mener at dette ikke er god sportsånd. Det virker bare upassende, skrev det amerikanske TV-ankeret Martha MacCallum på Twitter.

– Er jeg litt paranoid nå eller feiret Alex Morgan med å latterliggjøre engelsk tedrikking, skrev den anerkjente engelske journalisten Jacqui Oatley på Twitter.

Vikaren ga USA ledelsen

Amerikanerne gikk rett i strupen på England og skapte tidlig en stor målsjanse ved Rose Lavelle, men ti minutter inn i kampen kom scoringen for USA. Kelley O’Haras innlegg gikk på bakerste stolpe til Christen Press, som headet inn 1-0-målet for USA.

Christen Press var inne på laget etter at stjernespiller Megan Rapinoe måtte stå over med en lårskade.

England kom mer med i kampen etter USAs ledermål, og etter 19 minutters spill satte Ellen White inn sitt sjette mål i mesterskapet etter innlegg fra Bethany Mead.

Drøyt en halvtime inn i kampen tok USA ledelsen igjen. Alex Morgan headet inn 2-1-målet etter innlegg fra Lindsey Horan.

VAR-drama etter pause

Andre omgang var dominert av VAR. Midtveis i omgangen trodde Ellen White at hun hadde satt inn 2-2-utligningen, men etter bruk av VAR viste det seg at den engelske målmaskinen var få centimetere offisde.

Ti minutter før slutt hadde White videodømmingen på sin side da hun fikk straffespark etter å ha blitt felt av Becky Sauerbrunn. Steph Houghton satte imidlertid sparket fra ellevemeteren midt i klypene til Alyssa Naeher.

I sluttminuttene fikk Millie Bright marsjordre etter å ha fått sitt andre gule kort for en stygg takling på matchvinner Alex Morgen.

USA møter vinneren av Sverige og Nederland i søndagens VM-finale.