Mol og Sørum overbeviste med ny VM-seier mot Brasil

Christian Sørum og Anders Mol lekte periodevis med brasilianske Pedro Solberg/Vitor Felipe og tok en enkel seier i VM i sandvolleyball tirsdag.

ENKEL SEIER: Christian Sørum og Anders Mol kunne juble for seier mot Brasil. Foto: TV 2 Sport 2

Christian Sørum og Anders Mol feiret sistnevntes 22-årsdag med en lekende lett seier mot brasilianske Pedro Solberg og Vitor Felipe i sandvolleyball-VM tirsdag.

Kampen endte med norsk seier i to strake sett 21-14, 21-15. Mol og Sørum er dermed klare for 16-delsfinale.

– En perfekt dag. Jeg kunne ikke tenkt meg en bedre måte å feire bursdagen min på, sa Anders Mol i seiersintervjuet etter kampen.

Han rundet 22 år tirsdag og fikk feiringen han ønsket seg.

Makker Christian Sørum var også tilfreds med måten duoen løste oppgavene på mot de sterke brasilianerne, men sendte samtidig en liten advarsel til kommende motstandere.

– Vi forsøker fortsatt å finne rytmen i spillet vårt. Dette er en annen arena og en annen sand enn i andre turneringer, men vi blir bedre og bedre. Samtidig er det fortsatt mye å forbedre, sa han.

Lekte

Lagene fulgte hverandre tett innledningsvis i åpningssettet, men på stillingen 8–7 takket Mol og Sørum sine brasilianske motstandere for følget. Tre baller senere hadde den norske duoen tatt ytterligere tre poeng, og fra 11–7 så favorittene seg aldri tilbake.

Til slutt endte det første settet komfortabelt 21–14 i norsk favør. Mol og Sørum var aldri presset av sine brasilianske motstandere, men lekte seg i stedet i Hamburg.

Innledningen på sett nummer to ble også jevn, men etter snaut 20 spilte baller festet Mol og Sørum det som skulle bli det avgjørende grepet. Norges 9-8-ledelse ble raskt til 13-9, og da innså tilsynelatende også brasilianerne at slaget var tapt.

Hvem som blir motstander i 16-delsfinalen, er ennå ikke klart.

– Jeg er spent på hvem vi møter, men uansett skal vi slå dem, sa Anders Mol.

Favoritter

Både Mol/Sørum og Solberg/Felipe sto uten tap i VM foran tirsdagens møte. Den norske duoen innledet mesterskapet med seier mot cubanske Sergio Gonzalez og Luis Reyes, før tyske Jonathan Erdmann og Sven Winter ble slått i kamp nummer to søndag.

Mol og Sørum har radet opp seirer i store turneringer det siste året og er gullfavoritter i VM. De seiler også opp som Norges kanskje best gullkort under OL i Tokyo neste sommer.

De norske gutta har også gode minner fra Hamburg fra tidligere. For ett år siden gikk duoen til topps i verdensseriefinalen i den tyske storbyen. Nå kan det altså bli VM-seier.