Rosenborg slo tilbake – Kristiansund-spiller tok balletak på motspiller

Rosenborg maktet å reise seg etter den pinlige cupexiten i cupen. Lørdag ble Kristiansund slått 1-0 på Lerkendal. Kristiansund-spiller så gult for å ha tatt balletak på RBKs back Djorde Denic.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg – Kristiansund 1-0 (1-0):

Rosenborg gikk på et pinlig etter nederlag mot OBOS-ligaklubben Aalesund på Lerkendal, og skulle reise seg i lørdagens Eliteserie-oppgjør mot Kristiansund.

Rosenborg fikk den revansjen de jaktet på og slo Kristiansund 1-0 på Lerkendal. Mike Jensen ble matchvinner etter en scoring på straffespark like før pause.

I det 61. minutt fikk Kristiansunds Pål Erik Ulvestad gult kort for å ha tatt et regelrett balletak på RBKs back Djorde Denic.

Se episoden i Sportsnyhetene øverst!

– «He grabbed my things». Det er normalt på cornere å sparke og dytte litt, men «he grabbed my balletak», sa Djorde Denic til Eurosport, ifølge VG.

Pål Erik Ulvestad hevdet overfor VG at Denic startet med å ta balletak på ham.

– Jeg fikk en finger bak, og et balletak selv. Av ham, ja. Jeg har aldri reagert sånn før. Jeg reagerer spontant på det han gjør, mente Ulvestad.

BALLETAK: Ulvestad tok balletak på Denic i kampen. FOTO: Eurosport.
BALLETAK: Ulvestad tok balletak på Denic i kampen. FOTO: Eurosport.

KBK-trener Christian Michelsen avdramatiserer episoden overfor TV 2 Sporten.

– Jeg har ikke sett det, men har hørt at Pål Erik fikk gult kort for det (balletaket). De var i dueller gjennom hele kampen og hele tiden i nærheten av hverandre. Det er dumt å få gult kort for sånne ting, men det handler om adrenalin og at han ikke har helt kontroll over hva han gjør i slike type situasjoner. Det var en harmløs ting, og jeg velger å flire litt av det, sa Michelsen til TV 2 Sporten, og slo fast:

– Han Pål Erik har dame og er jo pappa, så jeg tror ikke at han prøvde å flørte med ham, gliste KBK-treneren.

– Det var planlagt
Mike Jensen var aldri i tvil om at han ville ta straffesparket for Rosenborg i første omgang.

– Det var deilig og veldig fortjent med tre poeng. Vi spilte til tider godt. Vi sliter fremdeles med det lille problemet vårt, og det er å score flere mål. Det ble for mange avslutninger på feil side av stolpen igjen. Men det er mye positivt å ta med fra kampen i dag. Vi skapte masse og presset Kristiansund tilbake på banen, sa Mike Jensen til TV 2 Sporten.

– Det var planlagt at jeg skulle ta straffen og jeg var sikker på å score, konkluderte han.

Det siste er ikke Alexander Søderlund helt enig i.

– Nei, det var ingenting som var avtalt på forhånd. Men Mike ville ta den, og da er det greit, sa RBK-spissen Alexander Søderlund til TV 2 Sporten.

– Det var et steg i riktig retning, men vi scorer fremdeles for lite mål. Vi har mye å jobbe med, men kampen i dag vinner vi fullt fortjent, sa RBK-trener Eirik Horneland.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen var imponert over det Rosenborg viste, spesielt før hvilen. Han trekker frem Samuel Adegbenro som Rosenborgs beste offensive spiller i kampen.

– 1.omgangen til Rosenborg er veldig solid, og de skaper godt med ting offensivt takket være Samuel Adegbenro. I hans posisjon er det ingen spillere i Eliteserien som har et høyere toppnivå, og om RBK skal heve seg offensivt i kampene som venter denne sommeren er mye gjort om Adegbenro blir stabil på dette nivået, oppsummerte Mathisen.

Seieren sørget for at RBK klatret opp til en foreløpig 7. plass på tabellen med 18 poeng etter 13 spilte kamper.

TV 2-ekspert: – Straffesparket var korrekt
Kristiansund-kaptein Dan Peter Ulvestad var uenig i at Rosenborg fikk straffe i første omgang.

– Jeg kan ikke si så mye, dere må spørre han Døvle (dommeren). Jeg hadde en vanlig samtale med ham etter situasjonen, og det var han som skapte frustrasjon. Mer gidder jeg ikke å kommentere, sa Ulvestad til Eurosport Norge i pausen.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen mener straffesparket Rosenborg fikk før pause var korrekt idømt.

– Døvle hadde ingen god dag på jobben, men straffesparket han gir RBK like før pause synes jeg er korrekt. Det ser for meg ut til å være kontakt, og det er veldig unødvendig av Coly å takle slik innenfor egen 16-meter, sa Mathisen til TV 2 Sporten.

– En større prestasjon å skyte over enn å score
Det ble en noe tam start på kampen foran glisne tribuner på Lerkendal. Etterhvert overtok Rosenborg mer og mer av spillet.

Igjen slet Rosenborg med effektiviteten offensivt. Kristiansund skapte noen farligheter på dødballer og kontringer. Etter drøye kvarteret var spilt var det Alexander Søderlund som fikk klarert i egen boks og hindret gjestene ledelsen etter en dødball fra KBK.

Etter 31 minutter kunne Alexander Søderlund sendt Rosenborg i ledelsen, men på utrolig vis klarte RBK-spissen å skyte over på nesten åpent mål etter glitrende innlegg på bakerste stolpe fra Birger Meling.

– Det er nesten en større prestasjon å skyte den over, enn i mål, sa Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud om megasjansen.

Jensen scoret fra straffemerket
I det 37. minutt headet Akintola like utenfor etter innlegg fra Adegbenro. TV-bildene viste at Akintolas heading traff hånden på en motspiller i feltet, og at RBK trolig skulle hatt straffespark.

Det fikk Rosenborg etter 43 minutters spill. Coly felte tilsynelatende Adegbenro innenfor 16-meteren. Dommer Trond Ivar Døvle pekte på straffemerket, og lot seg ikke påvirke av Kristiansund-spillernes protester. Både Coly og Dan Peter Ulvestad fikk gult kort for protester etter straffeavgjørelsen.

Dansken Mike Jensen scoret på straffesparket. Kristiansund-keeper Sean McDermott fikk en hånd på ballen, men klarte ikke å avverge scoring. Rosenborg hadde de største sjansene, og dominerte stort i perioder av omgangen. Eirik Hornelands menn gikk til pause med en fortjent 1-0-ledelse.

Rosenborg hadde ballen mest og presset Kristiansund også etter pause. Hjemmelaget fikk store rom å boltre seg i, og KBK hadde i perioder mer enn nok med å forsvare seg.

Etter drøye timens spill fosset Samuel Adegbenro inn i feltet og avsluttet like utenfor. Men flere mål ble det ikke for RBK, som måtte ta til takke med 1-0-seier i en kamp laget dominerte fra omtrent start til slutt.

Slik startet lagene:

RBKs lag (4-3-3): Hansen – Denic, Reginiussen, Hovland, Meling – Jensen, Lundemo, Konradsen – Akintola, Søderlund, Adegbenro

Benken: Østbø, Ceide, Valsvik, Trondsen, Åsen, Botheim og Johnsen.

KBKs lag (4-3-3): McDermott – Coly, Gjesdal, DP Ulvestad, Aasbak – Diop, PE Ulvestad, Sørli – Gjertsen, Amang, Bye

Benken: Mbaye, Sørmo, Psyché, Cirak, Isaksen, Kalludra, Olsen.

Dommer: Trond Ivar Døvle, Fjellhamar FK