Vant for sin avdøde onkel: – Et stort tap for hele familien

Patrick Berg var med og hedret sin avdøde onkel Arild Berg med tidvis storspill da Bodø/Glimt slo Viking 4-3.

– Underveis i kampen, så er det en vanlig kamp. Da går det for så vidt greit. Så ble det emosjonelt og sterkt etter kampen. Det er ikke noen tvil om det, sier Berg til TV 2.

Etter kampen ble 21-åringen hyllet av den tilreisende Glimt-fansen.

Den unge midtbanespilleren tok til tårene da han mottok hyllesten.

Berg forteller at han fikk beskjeden om onkelens bortgang bare et par timer før avreise, og måtte ta en avgjørelse på om han skulle være med eller ikke.

– Jeg følte at det var riktig å dra og få tankene over på noe annet. Så jeg er glad for at jeg var med, sier Berg.

– Da jeg først var med, hadde jeg så klart lyst til å starte. Jeg har på en måte vært i en boble inn mot kampen, og gjort vanlige forberedelser og fokusert på det. Så slipper følelsene litt ut etterpå, så klart. Det er tungt, fortsetter han.

– Hvordan har det preget familien Berg?

– Det er et stort tap for hele familien. Det er trist, men heldigvis står vi sammen i det her. Og vi skal hjelpe hverandre igjennom det. Det skal bli godt å komme hjem til Bodø, for jeg har faktisk ikke sett eller snakket så mye med familien siden jeg fikk beskjeden, forteller han.

– Var det viktig å vinne i dag?

– Det er alltid viktig. Kanskje litt ekstra viktig i dag.

– Det gjør det ekstra sterkt

21-åringen hylles av lagkameraten Geir André Herrem etter kampen.

– Det står enormt stor respekt til Patrick for at han var med, og at han leverer den kampen han gjør i dag, sier Herrem til TV 2.

Sportslig leder i Glimt, Aasmund Bjørkan, forteller at Patrick Berg fikk bestemme selv om han skulle spille kampen.

Etter kampen tok midtbanespilleren til tårene.

– Han ønsket å spille. Guttene var tydelige på det også inn mot kampen, at vi spiller ikke bare for oss selv, men for klubben, familien og alle som var glade i Arild. Når vi klarer å gjøre en så god prestasjon som vi gjør, blir det ekstra sterkt, sier Bjørkan til TV 2.

– Arild var ekstremt lidenskapelig overfor Glimt. Han ønsket sterkt at Glimt skulle gjøre det bra. Vi får med oss tre poeng fra en knalltøff bortekamp, og jeg håper og tror at han ville vært stolt og glad for det. Og at spillerne og klubben har gjort ære på hans minne, fortsetter han.

– Han så ting ingen andre så

Før kampen ble det holdt ett minutts stillhet for å minnes Arild Berg. Han gikk bort lørdag, 43 år gammel.

Bodø/Glimt spilte med sørgebånd søndag for å markere bortgangen til den yngste av Berg-brødrene Ørjan, Runar og Arild, alle sønner av legenden Harald «Dutte» Berg.

Arild Berg spilte 110 kamper for Glimt i perioden 1993 til 2000.

– Hvordan var det å få beskjeden?

– Som for alle andre i Glimt-miljøet var det et sjokk. Det er bare utrolig leit. Arild var en markant og viktig skikkelse i Bodø/Glimts historie. På banen, men også med de tingene han har gjort i etterkant av karrieren utenfor banen. Han var alltid konstruktiv og ønsket å gjøre klubben bedre. Han så ting ingen andre så. Sånn vi opplever det, er det en veldig spesiell person som har gått bort. Han vil bli dypt savnet, svarer Bjørkan.

Doblet

På banen var det ingen tvil om at det var de gule fra nord som ville mest fra start søndag.

18 minutter var spilt da Bodø/Glimt tok ledelsen. En corner av Amor Layouni endte etter hvert opp hos Fredrik André Bjørkan som fikk pirket ballen over streken fra kort hold.

Ni minutter senere gikk Glimt opp i 2-0, og denne gangen var det Geir André Herrem sin tur. Det var den tidligere Bryne-spillerens fjerde for sesongen. Igjen var det en enkel scoring fra kort hold.

Viking reduserte til 1-2 i det 37. minutt. Kristian Thorstvedt scoret på et flott langskudd med venstrebeinet fra drøyt 20 meters hold. 20-åringen dro av Ulrik Saltnes før han sendte i vei markkryperen til sin sjette scoring for sesongen.

Befestet

Amor Layouni scoret så sitt sjette for sesongen fem minutter etter pause da Bodø/Glimt gikk opp til 3-1. Svensken mottok en glimrende pasning fra Ulrik Saltnes etter at Thorstvedt mistet ballen i skummel posisjon. Layouni stormet mot mål og avsluttet sikkert bak Viking-keeper Iven Austbø.

Innbytter Philip Zinckernagel la på til 4-1 med drøyt 20 minutter igjen å spille, men bare minuttet senere reduserte Viking til 2-4 ved Usman Sani Hassan Sale.

Og mot slutten presset Viking sterkt på hjemmebane. Runar Hove reduserte til 3-4 på overtid, men da var det for sent. Tiden ble for knapp til flere mål.

Bodø/Glimt står med serien 3-1-1 på bortebane så langt i sesongen, og med 23 poeng er laget oppe på 3.-plass på tabellen. Glimt har ikke hatt noe godt tak på Viking i de siste årene, og søndagens seier var den første mot rogalendingene siden 2014. Det hører med at lagene ikke har spilt i samme divisjon i de to foregående sesongene.

Viking er på 7.-plass på tabellen med 17 poeng.

(©NTB/TV 2 Sporten)