Bjørn Maars Johnsen scoret begge Norges mål i 2-0-seieren over Færøyene. Foto: Terje Pedersen
Bjørn Maars Johnsen scoret begge Norges mål i 2-0-seieren over Færøyene. Foto: Terje Pedersen

Maars Johnsen på klubbjakt: – Flere har navnet mitt på listen nå

Den norske landslagsspissen har fått lov til å finne seg en ny klubb.

Den nederlandske klubben AZ Alkmaar bekrefter på eget nettsted at Johnsen ikke kan vente seg all verdens med spilletid kommende sesong. Spissen har følgelig fått lov til å dra på klubbjakt. Han deltok ikke på klubbens første trening for sesongen torsdag.

Maars Johnsen bekrefter overfor TV 2 at han nå kan finne seg en ny klubb.

– Jeg snakket med treneren. Han spurte om jeg ville bli. Jeg sa at jeg ville se meg om etter nye muligheter. Han ville ikke gi meg like mye spilletid som forrige sesong, og jeg fikk ikke så mange sjanser den sesongen, sier angriperen.

– Jeg må tenke på fremtiden. Nå har jeg først fått én uke ekstra ferie. Dersom jeg ikke har funnet en ny klubb før 1. juli, drar jeg til Alkmaar og blir med på trening som en normal spiller.

– Jeg kan bli i klubben om jeg ønsker. Foreløpig holder jeg begge muligheter åpne. Det er opp til meg. Klubben er veldig hjelpsom, og jeg setter pris på det.

Utelukker ikke spill i Norge

I løpet av sin karriere har Maars Johnsen spilt fotball i seks forskjellige land. Nå kan et nytt eventyr være i vente.

– Hvis jeg forlater AZ, vil jeg forlate Nederland. Det ville være dumt å forlate AZ til fordel for en mindre klubb i samme land.

– Du har aldri spilt på toppnivå i Norge, er det noe du vurderer?

– Ja, men da må det være et av topplagene. Det er interesse. Jeg vil ikke lukke noen dører. Jeg er åpen for det meste, det har jeg alltid vært. Se på Tarik Elyounoussi, han dro tilbake til Norge og kickstartet karrieren etter en tøff tid i Nederland. Se på ham nå, så det kan være en god løsning for mange, sier spissen.

Norsk-amerikaneren ble hentet til Alkmaar i fjor sommer. Sesongen før pøste han inn mål for ADO Den Haag og ble nesten målkonge i Nederland. Etter overgangen ble det kun sju mål på 25 kamper. Kun åtte av kampene kom fra start. Den manglende tilliten gjør at spissen har vært ryktet bort fra klubben en god stund.

På landslaget har det gått bedre for 27-åringen. Han står så langt med tre mål i EM-kvalifiseringen. I tillegg skaffet han straffesparket i bortekampen mot gruppeleder Spania.

– Det viktigste er spilletid
Angriperen avsluttet landslagssesongen med to mål mot Færøyene i siste kamp. Det tror han vil gjøre klubbjakten enklere.

– Ja, absolutt. Flere har navnet mitt på listen nå, så det hjelper. Samtidig var det mot Færøyene, ikke akkurat Spania, det er viktig å huske på.

– Det blir veldig viktig for meg å ta et riktig klubbvalg nå. Jeg gjorde et veldig godt valg da jeg dro til ADO. Der måtte jeg ikke kjempe med tre andre spillere om én spissplass, slik jeg har gjort i AZ.

– Det viktigste for meg nå er spilletid. Det kommer noen veldig viktige landskamper i september. Hvis man blir blendet av lønn, kan man ofte la seg lure med tanke på spilletid. Jeg må være forsiktig. Samtidig vil jeg ikke spille på et veldig mye lavere nivå enn det jeg har gjort denne sesongen, sier norsk-amerikaneren.

Det er ikke bare på fotballfronten at det går mot en hektisk sommer for spissen. Lørdag neste uke skal 27-åringen gifte seg. Han er usikker på om et klubbytte kan ha skjedd innen den tid.

– Det er spennende tider. For min del gjør det ingenting om det kommer en avklaring så fort som mulig. Jeg er i god form, men det er ikke alltid så enkelt å finne en ny klubb så tidlig i vinduet, sier den hodesterke spilleren.

Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson deltok som ventet på torsdagens AZ-trening. Laget endte på fjerdeplass i æresdivisjonen forrige sesong.

(©NTB/TV 2)