Henrik Pedersen (til høyre) ble presentert som ny Godset-trener torsdag ettermiddag. Her sammen med sportssjef Jostein Flo. Foto: Godset.no
Henrik Pedersen (til høyre) ble presentert som ny Godset-trener torsdag ettermiddag. Her sammen med sportssjef Jostein Flo. Foto: Godset.no

Ny Godset-trener bekreftet

Henrik Pedersen (41) er Strømsgodsets nye trener. Han leder laget i eliteserieoppgjøret mot Molde lørdag.

– Det er én trening til neste kamp. Da kan vi få til noen få ting på feltet, men jeg tror det er enda viktigere å få til noe menneskelig. Jeg har møtt guttene, og det er en fantastisk gjeng. Med mange tanker i hodet er det vanskelig å prestere. Min første utfordring er å få guttene ut fra hodet og ned i kroppen igjen, sier Pedersen.

Onsdag kveld meldte Drammens Tidende at dansken var klar som Strømsgodset-trener.

Torsdag ettermiddag ble det bekreftet av drammenserne. Pedersen starter i jobben umiddelbart, og leder det nedrykkstruede laget i kampen mot Molde på lørdag.

– Henrik har gjort et meget solid inntrykk på oss som trener og leder og han skilte seg ut som den beste kandidaten for jobben. Vi har gjort grundig research, sjekket mange referanser og vært gjennom to intervjuer der Henrik var tydelig og detaljert på hvordan han skal jobbe for å gi Strømsgodset et løft, både på kort og lang sikt. Vi er veldig fornøyd med å få Henrik ombord, sier styreleder Egil Meland til klubbens nettsider.

Pedersen har vært arbeidsløs siden oktober i fjor, da han fikk sparken av den tyske klubben Eintracht Braunschweig.

– Vi ser et stort potensial i Henrik. Han passer profilbeskrivelsen og har de egenskapene vi ser etter i en hovedtrener. Henrik er kunnskapsrik, ambisiøs og sulten, og med en tydelig og offensiv spillestil. Han er veldig klar på hvordan han vil ha det og vil umiddelbart ta kommandoen på feltet, sier Jostein Flo til klubbens nettsider.

Godset har slitt denne sesongen, og onsdag kom en ny smell da 2. divisjonslaget Fram Larvik ble for sterke i cupens 3. runde.

I serien er det også tunge tider. Der er Strømsgodset nest sist med ni poeng på elleve kamper.

(©NTB/TV 2 Sporten)