Sveits - England 0-0 (5-6 etter straffesparkkonkurranse)

Se Pickfords straffespark i videovinduet!

England skapte en rekke store målsjanser og hadde et mål annullert for offside, men bronsefinalen i Nations League mot Sveits var målløst etter 120 spilte minutter søndag.

I straffesparkkonkurransen ble Jordan Pickford den store helten. Først kastet han hanskene og var iskald da han banket inn det femte straffesparket for England.

Så reddet Everton-keeperen Sveits' sjette forsøk fra ellevemeteren ved Josip Drmic og sørget for engelsk jubel i bronsefinalen.

– Jeg var litt nervøs før jeg skulle ta straffesparket, men jeg var ikke nervøs når jeg skulle redde. Vi trener på straffespark jevnlig, og jeg bestemmer meg for hvor jeg skal score og jeg setter dem alltid, men jeg har aldri gjort det i en ordentlig kamp, sier Jordan Pickford til Sky Sports.

Englands landslagssjef Gareth Soutgate bekrefter at Pickford er sikkerheten selv på trening og uttalte at keeperen var et naturlig valg med de elleve som avsluttet kampen.

Frekk Kane-lobb

Engelskmennene var det dominerende laget fra start og fikk tidlig en sjanse da Harry Kane forsøkte seg med en frekk lobb fra skrått hold. Yann Sommer fikk en finger på ballen, så den gikk i tverrliggeren og over.

Etter 13 minutters spill inntok Harry Kane servitørrollen da han satte fint opp Raheem Sterling, men Manchester City-angriperen leverte en løs avslutning rett på Sommer.

Snaut en halvtime ut i kampen fikk Sterling en ny sjanse han burde satt i mål, men han bommet på Trent Alexander-Arnolds strøkne innlegg.

Ti minutter før pause slo Alexander-Arnold et nytt godt innlegg fra høyre. Dele Alli fikk gå opp alene på ti meter, men satte headingen gikk over.

VAR-annullering

Ti minutter inn i andre omgang var England nær ved å ta ledelsen da Fabian Schär holdt på å sette ballen i eget nett, men ballen gikk via Sommer og i stolpen. Sveits gikk rett i angrep og Granit Xhaka fikk en god mulighet til å bredside inn 1-0 fra 16 meter, men Jordan Pickford reddet fint.

Fem minutter før full tid trodde Callum Wilson at han hadde satt inn seiersmålet, men etter bruk av VAR ble målet etter annullert for at Bournemouth-spissen dro ned Manuel Akanji i forkant av scoringen.

Den engelske dominansen fortsatte i første ekstraomgang, der Raheem Sterling hadde to enorme muligheter, mens Dele Alli fikk en ny god sjanse på heading. Yann Sommer var imidlertid på plass og reddet Sveits.

Med fire minutter igjen av andre ekstraomgang satte Sterling et frispark fra 18 meter i tverrliggeren. Nærmere kom ikke England, og dermed gikk en innholdsrik 0-0-kamp til straffesparkkonkurranse.

Begge lagene scoret på alle sine straffespark frem til Josip Drmic skulle ta Sveits' sjette forsøk for ettermiddagen. Den tok Jordan Pickford, som dermed sørget for at England stakk av med bronsemedaljene i Nations League.