Norge herjet i VM-åpningen

Fotballjentene fikk en perfekt start på VM etter en forrykende førsteomgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge - Nigeria 3-0

En leken cornervariant fra Caroline Graham Hansen og Guro Reiten var det som skulle til for å ta ledelsen. De to teknikerne kombinerte før Reiten prikket ballen via en forsvarer og i mål til 1-0.

Lisa-Marie Karlseng Utland doblet ledelsen med et knallhardt skudd, og da Osinachi Ohales klarering endte i eget mål til 3-0 var kampen langt på vei avgjort etter 37 minutter.

Se alle høydepunktene i videovinduet øverst!

Andreomgang ble en ren transportetappe og den norske seieren var aldri truet.

– Det er en drømmestart. Fantastisk spill og gode prestasjoner, sier TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen.

– Helt sinnssykt herlig
Målscorer Guro Reiten var svært blid etter åpningskampen.

– Det er helt sinnssykt herlig. Vi har gledet oss til det her. Vi har hatt fantastisk god energi og gjengen har vært på topp den siste uken. Å starte med 3-0 her, vi kunne ikke drømt om mer, sier Guro Reiten til TV 2.

VM-debutanten kan bekrefte at det småfrekke cornertrekket var noe laget hadde jobbet med på treningsfeltet.

– Vi har øvd på det. Vi har satt dødball ganske høyt. Vi skal være jævlig gode på dødball. Vi skal score og vi skal ikke slippe inn, sier Reiten med et smil.

– Fantastisk kult
Landslagssjef Martin Sjögren stolt av det Norge leverte.

– Det er fantastisk kult å se jentene by på denne fotballen, sier Sjögren til TV 2.

Svensken var også fornøyd med hvordan laget har taklet den noe turbulente inngangen til mesterskapet.

– Det var mye press, og vi har lykkes med å håndtere den situasjonen som har vært.

– Vi er sterkere sammen. Det er ikke bare et ord vi har funnet på. Vi er ekstremt tro mot hverandre og jobber knallhardt. Det skaper trygghet. Vi har en god følelse i gruppen. Vi fikk gå ut og vise at vi er et forbasket godt fotballag, sier landslagssjefen.

Slik var kampen
Det var Nigeria som kom best i gang i Reims. Det afrikanske laget fikk to tidlige hjørnespark, men Norge fikk ryddet unna. Etter noen litt kaotiske åpningsminutter fikk det norske laget mer kontroll på kampen.

En smart corner-variant var det som skulle til for å ta ledelsen etter 17 minutter. Guro Reiten slo en kort pasning til Graham Hansen, som satte fart innover mot boksen. Teknikeren driblet seg lett forbi den første forsvareren før hun slapp ballen tilbake til Reiten. Den kommende Chelsea-spilleren skjøt med sin fryktede venstrefot, og skuddet gikk via en forsvarer og i mål.

– Det er nok en innøvd variant. Nigeria henger ikke med i det hele tatt, sier tidligere landslagsspiller Ingvild Isaksen.

Midtveis i omgangen var Oparanozie på vei alene med Hjelmseth, men briljant stopperspill fra kaptein Maren Mjelde gjorde at det aldri ble en målsjanse.

Barcelona-spissen Oshoala viste frem sitt voldsomme rykk etter 31 minutter. Angriperen kom seg fri fra Thorisdottir og slo inn i boksen, men innlegget ble aldri farlig.

Utland banket inn 2-0
Kort tid senere smalt det skikkelig i motsatt ende. Reiten fant fant Utland med en perfekt stikker, og spissen skjøt knallhardt mot mål. Keeper rakk knapt å reagere, og ballen smalt via tverrligger og i mål til 2-0.

– Det er en utrolig god assist av Guro, og det er knallhardt og kontant satt, sier Cathrine Dekkerhus.

Dermed kunne Norge-jentene juble med en herlig selfie-feiring.

Kun to minutter senere ble kampen langt på vei avgjort. Norge utnyttet et dårlig utspill fra den nigerianske keeperen, og ballen endte hos Isabell Herlovsen som slo et godt innlegg inn i feltet. Ohale prøvde å klarere, men endte med å sette ballen i eget nett. Dermed kunne Norge juble for kveldens enkleste scoring.

– Det er litt som det forrige målet. Vi har et fantastisk ettertrykk og mange i boks, sier Isaksen.

Fem minutter før pause skapte Nigeria trøbbel for Norge-forsvaret. Oparanozie fikk avslutte fra ti meter, men det forsøket ble blokkert. Dermed kunne Norge gå til pause med en solid ledelse.

Roligere andreomgang
Norge fortsatte å styre etter hvilen, men tidlig i omgangen ble det et langt stopp i spillet. Faith Ikidi kolliderte med egen keeper og ble liggende lenge på gressmatten med det som kunne se ut som en alvorlig kneskade. Forsvareren måtte til slutt fraktes av banen på båre.

Etter 70 minutter fikk Nigeria en stor mulighet til å redusere. Stjernespissen Oshoala kom seg fri i bakrommet og rundet Hjelmseth, men avslutningen fra skrått hold var av fryktelig dårlig kvalitet.

På tampen av omgangen gikk Graham Hansen på nok et herlig dribleraid. Den kommende Barcelona-spilleren driblet seg forbi flust av nigerianere, men avslutningen var dessverre ikke god nok til å overliste Nigerias sisteskanse.

I sluttminuttene ble Reiten liggende etter en tøff duell med en nigeriansk forsvarer. Etter litt behandling kom målscoreren seg heldigvis på beina igjen, men hun ble likevel erstattet av Emilie Haavi.

De seks overtidsminuttene endte uten de store hendelsene, og dermed kunne det norske laget slippe jubelen løs for en solid mesterskapsåpning.

Norges neste kamp spilles onsdag kl. 21. Da venter vertsnasjonen Frankrike i Nice.

Slik stilte lagene:

Norge: Hjelmseth; Moe Wold, Thorisdottir, Mjelde, Minde; Graham Hansen, Engen, Bøe Risa (Maanum), Reiten (Haavi); Herlovsen, Utland (Thorsnes).

Nigeria: Oluehi; Ikidi, Ohale, Ebi, Ebere; Ayinde, Okobi, Chikwelu; Oshoala, Oparanozie, Ordega.