Filip Ingebrigtsen tok familierekord

Filip Ingebrigtsen (26) med neste beste tid av en nordmann på 5000 meter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Filip Ingebrigtsen ble klokket inn på tiden 13.11.75 på 5000-meteren i Diamond League-stevnet i Roma torsdag kveld.

Det holdt til en 14. plass for nordmannen.

Se avslutningen av løpet i videovinduet øverst. Video med tillatelse fra NRK.

Tiden var den raskeste en av Ingebrigtsen-brødrene har løpt. Det er også den nest beste tiden av en nordmann. Kun Marius Bakkens løp fra 13.06.39 i 2004 er bedre.

Storebror Henriks bestenotering er på 13.16,97, mens lillebror Jakob har løpt på 13.17,06. Filips tidligere 5000-meterrekord var på 13.30,48.

– Det var tungt. Jeg skulle gjerne ha litt mer å gi på slutten, men jeg hadde sting veldig tidlig og følte ikke at jeg kunne slappe av skikkelig. Det ble veldig tungt på slutten. Jeg ville bare ha jevnt løp inn til mål, så jeg gikk opp fordi jeg ikke ville bremse, men det ble veldig tøft på slutten, sier Ingebrigtse til NRK.

Etiopia tapetserte pallen med Telahun Haile Bekele (12.52.98), Selemon Barega (12.53.04) og Hagos Gebrhiwet (12.54.92).

Det gikk i stor fart allerede fra start, og Ingebrigtsen lå bak i feltet. Da det ble en splitt, ble han liggende i den bakre delen. På den siste runden gikk han foran og dro gruppen sin, men han stivnet etter hvert.

26-åringen fra Sandnes er likevel svært fornøyd med løpet.

– Det er veldig bra så tidlig. Spesielt med tanke på det jeg har vært gjennom de siste to-tre ukene. Å ha den selvtilliten å gå på når jeg føler at ting begynner å løsne, sier Ingebrigtsen.

Filip Ingebrigtsen har hatt en trøblete innledning på sesongen, der han åpnet med en andreplass bak Filip Sasinek i Trond Mohn Games i Bergen forrige måned, før han har stått over de to siste løpene.