Oslo  20190604.
Fotballspiller Martin Ødegaard på vei til pressetreff før landslagskampene mot Romania og Færøyene.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Soccer Football - Women's Champions League Final - Ferencvaros Stadium, Budapest, Hungary - May 18, 2019  Olympique Lyonnais' Ada Hegerberg celebrates winning the Women's Champions League      REUTERS/Lisi Niesner

Ødegaard i strupen på Ada Hegerberg

– Det holder nå, skriver Martin Ødegaard til Ada Hegerberg.

Martin Ødegaard la onsdag ut et innlegg på Instagram, der han angriper Ada Hegerberg.

Real Madrid-eiendommen er sterkt kritisk til at Hegerberg har latt seg intervju av Josimar om landslagsnekten samtidig som hennes tidligere lagvenninner forbereder seg til VM.

– Kanskje du kan finne på noe bedre å gjøre enn å forstyrre landslagets forberedelser til VM? De har kvalifisert seg til VM med landet sitt (noe av det absolutt største en fotballspiller kan gjøre), og allerede fått nok negativ oppmerksomhet. De fortjener bedre, skriver Martin Ødegaard, som har merket Instagram-kontoen til Hegerberg i innlegget.

– At du nå velger å gjøre et slikt intervju er totalt uforståelig. Timingen er skrekkelig. Valget om ikke å spille for Norge er ditt, men respekter Norge og landslaget vårt. Det holder nå, fortsetter han.

Landslagskollega Håvard Nordtveit har delt Ødegaards innlegg på sin Instagram-profil.

Skjermdump: Instagram
Skjermdump: Instagram

Hegerberg: – Knekt psykisk

Informasjonssjef i Fotballforbundet, Svein Graff, bekrefter overfor TV 2 at innlegget er på Ødegaards initiativ.

TV 2 har vært i kontakt med Ada Hegerbergs manager, Halvor Marstrander, som ikke ønsker å kommentere Ødegaards utspill.

Ada Hegerberg valgte å gi seg på det norske landslaget etter EM i 2017.

– Det var tøft på så mange samlinger. Jeg har vært knekt psykisk. Det har vært en dønn depressiv følelse. Jeg hadde mareritt etter å ha vært med landslaget. Sånne ting skal man ikke ha, sier Hegerberg til Josimar.

Hegerberg vil følge VM som spaltist for France Football. I tillegg vil hun være TV-ekspert for franske Télévision Francaise 1 (TF1) under mesterskapet.

Mathisen: – Ufattelig timing

Jesper Mathisen er overrasket over at det er nettopp Ødegaard som går hardt ut mot Hegerberg.

– Det er en atombombe at Ødegaard går ut på denne måten. Jeg var sikker på at han ble hacket og at noen andre hadde lagt ut. Det er veldig uventet at det kommer fra den kanten. Han har aldri i sitt liv sagt noe kontroversielt. Han har vært sky og forsiktig. Han som den største stjernen på herresiden hamrer løs mot den største stjernen på kvinnesiden. Selv synes jeg det er kult at de store stjernene kan gi beskjed til hverandre, sier TV 2s fotballekspert.

Mathisen mener Hegerberg har hatt mange muligheter til å forklare seg.

– Hegerbergs timing kan jeg ikke fatte. Det samme tenker Ødegaard, men denne saken blir uendelig mye større etter at han har gitt beskjed. Dette skaper uro i leiren i Frankrike, hvor jentene forbereder seg til et viktig mesterskap. Det vil også skape uro inn mot kampen mot Romania, sier han.

– Ødegaard er en reflektert fyr, og Hegerberg har irritert ham og mange andre. Jeg vil tro at han har rådført seg med lagkamerater og at de var samstemte, fortsetter Jesper Mathisen, som mener dette er et bevis på hvor dypt konflikten mellom Hegerberg og Fotballforbundet stikker.

– Folk er lei nå

TV 2s fotballekspert Solveig Gulbrandsen er for tiden i Frankrike for å følge de norske fotballjentene i VM. Hun mener folk begynner å bli lei den betente konflikten.

– Hele poenget er at han og mange andre er lei hele saken. Saken er jo gammel nå. Og nå tar Ada den opp på nytt rett før VM. Da er det vel flere som tenker at hun burde respektert at laget skal ut og prestere i et VM.

– Det blir nok en gang litt kaotisk, for selv i dette intervjuet med Josimar får vi ikke de ordentlige svarene fra Ada. Vi kommer liksom ikke videre. Det er en sak som bare blir dratt opp igjen hele tiden, og det gjør at man blir litt lei. Dette er en to år gammel sak og vi får små drypp hele tiden om hva hun var misfornøyd med. Husker hun selv hva det var som var så viktig? Jeg synes timingen er litt respektløs fra Hegerbergs side og forstår frustrasjonen til Ødegaard og flere av de andre spillerne, sier Gulbrandsen til TV 2.

Hun mener likevel at innlegget til Martin Ødegaard kun vil bidra til å skape enda mer blest om saken.

– Martin står fritt til å mene det han vil. Og det er ikke sikkert at forbundet står bak det han mener. Men det gjør jo også at det blir litt kaotisk på den andre landslagssamlingen i tillegg, og det blir enda mer blest omkring saken. Så det kan jo hende at han ikke burde ha fyrt på det bålet.