Lagvenninnene hyller Norges nye førstekeeper

Nora Mørk mener Norges nye førstekeeper kler hovedansvaret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se håndballjentenes avgjørende VM-kvalifiseringskamp mot Hviterussland fra Sotra Arena onsdag klokken 18:50.

Håndballjentene er på plass i Bergen før onsdagens avgjørende playoff-kamp mot Hviterussland. Silje Solberg er landslagets førstekeeper, og kommer etter alle solemerker også til å være det i VM i Japan i desember, dersom Norge ikke skulle snuble i morgen.

– Det er en mulighet jeg må ta, og jeg er klar for ansvaret, smiler Solberg og legger lattermildt til:

– Jeg begynner jo å bli gammel, jeg også.

Opprykk etter skademåned

Keeper-veteran Katrine Lunde er ute i lang tid med korsbåndskade, mens Kari Aalvik Grimsbø - som var avgjørende for Györ i Champions League-finalen, har måttet operere et problematisk kne. Derfor har Silje rykket fram i køen.

– Det er en brutal konkurranse om keeperplassen i laget vårt, men hun har erfaring med dette ansvaret, for hun var helt rå da hun reddet EM-gullet i 2014, påpeker Stine Bredal Oftedal.

Mesterskapet i 2014 var en stor opptur, men Solberg røk på kraftige skuffelser da hun hverken fikk plass i troppen til OL i Rio 2016 eller til VM i Tyskland året etter.

I fjor sa hun til TV 2 at vrakingen styrket henne.

– Jeg er glad for å være i posisjonen jeg er i nå, men samtidig tenker jeg at en ikke skal ta hverken sorger eller gleder på forskudd. Jeg må fortsatt være i form i desember, forteller hun.

– Tar ansvar

Lagvenninne Nora Mørk har spilt side om side med Silje Solberg helt siden juniorlandslaget, og mener 28-åringen har vokst med oppgaven den siste tiden:

– Silje er en av verdens beste keepere, og jeg tror det betyr mye for henne å endelig ha ansvaret. Jeg ser at hun virkelig omfavner det ansvaret også.

– Hvordan da?

– Hun tar ordet litt mer på samlinger, sier hvordan hun vil ha ting og er tydelig i kamp. Den stilen liker jeg, sier Mørk.