Mandag trente landslaget sammen for andre gang denne samlingen.
Mandag trente landslaget sammen for andre gang denne samlingen. Foto: Åserud, Lise

– Han er nok fortsatt ekstremt skuffet

Bare seks poeng i de kommende kvalifiseringskampene er godt nok, mener TV 2s ekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Landslaget har kommet skjevt ut i EM-kvalifiseringen.

Først et forventet – men knepent – tap borte for gruppefavoritt Spania, før det ble 3-3 hjemme mot Sverige etter å ha ledet 2-0.

Et normalt sett bunnsolid, norsk forsvar kollapset.

– Vi trodde at Norge hadde bygget Ullevaal opp til å bli et fort. Det startet veldig bra mot Sverige, men etter hvert som kampen gikk, ble de det dominerende laget. Og det norske laget slo sprekker, kommenterer TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Lagerbäck er nok fortsatt ekstremt skuffet for at det ikke ble tre poeng i den kampen. Hadde vi slått Sverige, hadde det sett langt lysere ut. Nå er det seks poeng som gjelder, slår han fast.

Utsatte treningen

Mandag trente landslagsprofilene sammen for andre gang denne samlingen. Spillerne skulle etter planen starte økten klokken elleve, men var ikke igang før vel en halvtime senere.

Grunnen? Lagerbäck holdt et forlenget spillermøte der Sverige-kampen var tema.

– De kan beskrive det selv. Jeg vet ikke om de synes det var så gøy å sitte såpass lenge, spøker Lagerbäck, og blir møtt med latter av Sander Berge, som også var med på dagens pressekonferanse.

Landslagssjefen mener at det først og fremst handler om å bevare konsentrasjonen i samfulle 90 minutter.

– Vi hadde én omgang i 2018 der vi tapte det litt, også 30 minutter her. Det må vi lære oss. Vi har ikke råd til å tape poeng på den måten. Det handler ikke om fotballferdigheter, men å fortsette å spille det spillet vi skal spille, sier svensken.

King må rekke torsdagens trening

En som ikke deltok på dagens spilleøkt, er Joshua King. Bournemouth-profilen stod over med en sår hamstring, og trente alternativt. Han forventes imidlertid å rekke fredagens oppgjør mot Romania.

Men, da må han være tilbake i trening til torsdag, varsler Lagerbäck.

– Det er veldig uvanlig at jeg tar ut spillere som ikke er med på siste trening, påpeker han, men understreker at det «ser positivt ut».

Skulle det bli poengtap også mot Romania, vil Norge ligge i bakleksen. Ettersom Spania og Sverige er storfavoritter i sine kamper mot henholdsvis Færøyene og Malta, risikerer Norge å ligge seks poeng bak andreplassen allerede etter tre kamper.

– Tar vi ikke seks poeng, har vi fått et betydelig svakere utgangspunkt. Sånn er virkeligheten, medgir landslagssjefen.

Landskampene mot Romania og Færøyene sendes på TV 2 og Sumo.