TILBAKE: Sander Berge er tilbake for fullt etter å ha mistet kampene mot Spania og Sverige som følge av skade. Her med Stefan Strandberg.
TILBAKE: Sander Berge er tilbake for fullt etter å ha mistet kampene mot Spania og Sverige som følge av skade. Her med Stefan Strandberg. Foto: Åserud, Lise

Berge om klubbytte: – Champions League får være en bonus

Brennhete Sander Berge (21) er klar på at spilletid blir viktig om han skal bytte klubb i sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mot slutten av mai kronet Sander Berge en svært god sesong for Genk, som ga ham en plass på årets lag i Belgia, med å bli seriemester.

Overfor TV 2 la han ikke skjul på at det er aktuelt med en overgang denne sommeren. Askergutten var med Lars Lagerbäck på mandagens pressekonferanse. Der kom ikke uventet spørsmålene om fremtiden.

– I mitt tilfelle er jeg åpen for alle muligheter, men som sagt tidligere, går jeg ikke inn på disse spekulasjonene når jeg er i sportslig aktivitet. Men jeg har et godt team rundt meg med agent og familie som drøfter min utvikling, og hva som passer meg best i fortsettelsen. Så får vi se hva vi ender opp med, men det tar vi etter landslagssamlingen, varsler Berge.

– Champions League får være en bonus

Denne sesongen spilte han europaligafotball med Genk. Hvorvidt en aktuell klubb er kvalifisert til en av europacupene, kommer ikke til å bli avgjørende, skal en tro 21-åringen.

– Både Europa League og Champions League er arenaer jeg ønsker å spille på, men det viktigste er at man får spille de 30-40 kampene i ligaen. Og gjerne i en topp-fem-liga. Så får Europa League og Champions League komme som en bonus ved siden av, sier Berge, før han legger til:

– Å spille flere kamper på det nivået gjør at man utvikler seg, så man ser jo for seg det òg.

– Skal ikke undervurdere den sosiale biten

Sammen med Martin Ødegaard er han et av to navn i landslagstroppen som er høyaktuelle for en overgang til en stor, europeisk liga denne sommeren.

Lagerbäck ønsker ikke å kommentere enkeltspilleres klubbvalg, men har en klar formening om hva spillerne bør overveie før de bytter klubb.

– Generelt mener jeg at det alltid er positivt om man søker et høyere nivå, innleder svensken.

– Så synes jeg at de alltid bør se på den sosiale biten. Flytter de et sted der de kommer til å trives og fungere? Jeg tror ikke at man skal undervurdere det sosiale, språket og den biten, fortsetter han.

– Rar fotballverden

Videre understreker Lagerbäck at der er viktig at også det som skjer på banen passer spilleren.

– Så må en se på klubben, hvordan de spiller og om treneren virkelig vil ha dem. Det er mye som skjer i denne rare fotballverdenen og hvordan man kjøper spillere. Også må de bedømme om det passer dem fotballmessig, og at de får tilstrekkelig med spilletid, mener landslagssjefen.

– Det er det jeg generelt synes. Spør de meg noen gang, svarer jeg på den måten, forklarer han.

Landskampene mot Romania (fredag) og Færøyene (mandag) sendes på TV 2 og Sumo.