Den norske superduoen Sørum og Mol ble historiske

Sandvolley-stjernene Anders Mol og Christian Sørum har nå vunnet 18 kamper på rad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den norske superduoen Anders Mol (21) og Christian Sørum (23) slo hjemmehåpene Ondrej Perusic og David Schweiner 17-21, 21-15, 15-10 i heksegryten i Ostrava søndag kveld.

– Sandvolleyball-vikingene har tatt denne sporten til et sted den ikke har vært før. Tre seire på tre kontinenter på tre uker er utrolig, utbrøt kommentator og Storbritannia-sjef Lewie Lett.

Med seieren tangerte duoen den norske rekorden på sju verdensserie-triumfer til Jan Kvalheim og Bjørn Maaseide. Sørum og Mol har vunnet de tre siste turneringene i verdensserien. Duoen har vunnet 18 kamper på rad og seiler opp som den heteste norske gullkandidaten i Tokyo-OL 2020.

Mol hyllet hjemmepublikummet etter seieren.

– Vi har spilt virkelig godt i det siste. Det var gøy å spille her i Ostrava. Dere ga oss så mye energi. Tsjekkerne spilte veldig godt. Jeg håpet nesten at de skulle vinne, for det er spesielt å spille på hjemmebane, sier han.

– Sandvolleyball-vikingene er veldig fornøyde og veldig ydmyke. Fine ord fra Sørum og Mol, konkluderte kommentator Lett.

Tsjekkerne yppet seg

Etter en jevn start havnet Mol og Sørum bakpå i første sett. Tsjekkerne ledet 12-9 og hjemmepublikummet var i ekstase. Ledelsen økte til 16-12 før den norske duoen våknet.

– Det finnes ingen panikk-knapp hos den norske duoen. Når så du det sist, undret kommentatoren.

Tre kjappe norske poeng sørget for 15-16, men så stoppet det opp igjen. Tsjekkerne vant første sett 21-17.

Slo tilbake

Det andre settet startet langt bedre for nordmennene, men tsjekkerne slo tilbake oppildnet av hjemmefansen. 7-4 ble til 10-10 før nordmennene giret om. Settet endte 21-15 til Sørum/Mol.

I det tredje og avgjørende settet gjorde Sørum/Mol kort prosess med Perusic/Schweiner. Tsjekkerne traff blokken til Mol gang etter gang. Først da den norske duoen hadde matchball skjerpet tsjekkerne seg, men fire kjappe poeng var ikke nok. På stillingen 14-10 viste Sørum ingen nåde da han fikk sjansen etter et perfekt legg fra Mol.