Kristoffer Halvorsen vant den siste etappen til Hønefoss i Tour of Norway.

Cees Bol ble nummer to, mens Alexander Kristoff endte på 3. plass i spurten.

Det var nok til å vinne rittet sammenlagt. Halvorsen kjørte seg opp til 2. plass sammenlagt.

– Jeg trengte virkelig denne. Det var helt fantastisk å få det til på slutten, sier etappevinner «Doffen».

Han passerte Kristoff mot slutten av oppløpet.

– Jeg trodde jeg hadde det, men Halvorsen kom forbi på slutten. Jeg håpet å ta spurten. Det gikk ikke. Men jeg vant sammenlagt. Det var det viktigste, sier Kristoff.

UAE Team Emirates-rytteren lå ett sekund foran Edvald Boasson Hagen sammenlagt før siste etappe. Han bet seg fast i den tøffe stigningen opp til Smeden.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg hadde ikke helt troen på det. Jeg følte meg ikke super i bakken i det hele tatt, men å vinne sammenlagt er over all forventning. Det er ikke ofte jeg vinner sammenlagt. Det kommer til å havne i minneboken, sier han.

Edvald Boasson Hagen gamblet og rykket med et par kilometer igjen. Rudsbygdingen ble tatt igjen da rytterne passerte kilometersmerket. Til slutt ble det en 12. plass på etappen for Dimension Data-rytteren. Sammenlagt ble Boasson Hagen nummer tre.

Seks ryttere gikk tidlig i brudd. Maarten Wynants (Jumbo-Visma), Elmar Reinders (Roompot-Charles), Jonas Abrahamsen (Uno-X), Louis Bendixen (Coop), Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick-Step) og Carl Fredrik Hagen (Lotto Soudal) opparbeidet seg raskt en solid luke ned til hovedfeltet.

Med drøyt 15 kilometer igjen gikk Hagen, Abrahamsen og Evenepoel til da hovedfeltet var i ferd med å sluke bruddet, men trioen holdt ikke unna lenge. Da hovedfeltet fikk kontakt gikk Björg Lambrecht (Lotto Soudal) og Marc Hirschi (Sunweb) til umiddelbart. Tim Wellens (Lotto Soudal) rykket seg opp og forbi duoen opp mot Smeden. Lambrecht gikk på en smell, mens Hirschi forsøkte å henge seg på.

I hovedfeltet slet Boasson Hagen og Kristoff med farten, men duoen bet seg fast og var på skuddhold med 10 km igjen. Fire kilometer seinere hadde hovedfeltet, ledet av Uno X-laget, tette luken frem til Hirschi og Wellens.

Da var det bare å forberede seg på spurt. Der fikk Halvorsen en etterlengtet opptur.