Pochettino nok en gang hemmelighetsfull om fremtiden

Spekulasjonene vil fortsette rundt Tottenham-sjefen etter tapet i Champions League-finalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham – Liverpool 0-2 (0-1):

Se hvordan Liverpool sikret seg Champions League-troféet øverst!

Estadio Metropolitano, Madrid (TV 2:)

Liverpool vant Champions League, og like over midnatt natt til søndag møtte Tottenham-sjef Mauricio Pochettino pressen.

Argentineren har forut for finalen vært vag i sine uttalelser om fremtiden, og det har sågar gått spekulasjoner om hvorvidt han ville trekke seg etter fem år i sjefsstolen i Nord-London.

På direkte spørsmål om han kunne berolige fansen med at han nå er spent på å lede Tottenham videre de neste årene, leverte han nok en gang et svar åpent for tolking.

– Det er ikke riktig tid for å snakke for mye, for dere vil tolke det på ulike vis. Mange vil sammenligne meg med andre managere, men vi er i forskjellige posisjoner. Folk vil være smarte, og gi deres mening uten argumentasjon. Prosjektet har vært tydelig i fem år, ambisjonen har vært utrolig og hengivenheten til spillerne har vært utrolig. Nå handler det om å holde seg rolig, endre atmosfæren vi har akkurat nå og tankesettet, og vi vil definitivt ha tid til å snakke, sier Pochettino.

– De siste fem årene har Tottenham prioritert å bygge stadionanlegg

Spurs-sjefen gikk igjen i dybden på det faktum at han er blitt tvunget til å spille med helt andre kort på hånden enn sine rivaliserende managere, med tanke på mulighetene han (ikke) har hatt til å forsterke laget sitt.

– Mange tanker går gjennom hodet. Vi møtte et lag som for tre år siden ble designet for å nå finaler. Vi er et lag der prioriteringene har vært delt med det utenomsportslige. Vi så kvaliteten til spillerne våre i finalen, men det ville vært utrolig om vi vant i dag. Det ville vært noe som ville overrasket folk mye, for de siste fem årene har Tottenham prioritert å bygge stadionanlegg og ikke brukt penger. Det er utrolig, og denne klubben fortjener mye skryt. Det samme gjør fansen. Dette er historisk, og forhåpentligvis blir det begynnelsen på en veldig suksessfull periode for klubben, sier Spurs-sjefen.

Om den blir med eller uten Pochettino ved roret henger imidlertid fremdeles litt i luften, men at argentineren er skuffet over ikke å vinne sin første Champions League-finale er det ingen tvil om.

– Vi slipper inn mål etter 20 sekunder, og det gjør en enorm innvirkning. Jevnt over dominerte vi, men de var mer aggressive og kyniske foran mål. Det er smertefullt, men samtidig så må vi være rolige når vi uttaler oss. Sesongen har vært fantastisk, vi har havnet i topp fire og spilt denne finalen for første gang i klubbens historie. Det er smertefullt å tape finalen, men vi må være positive, sier han.

– Finaler handler om å vinne, ikke om å fortjene noe eller å spille bra

Pochettino er blitt satt i forbindelse med jobbene både i Real Madrid og Manchester United det siste året, og etter at Massimiliano Allegri ga seg i Juventus, er også det en klubb der argentinerens navn har figurert i ryktespaltene. Finaletapet i Madrid er imidlertid det eneste Pochettino svarer tydelig på foran et sultent pressekorps.

– Finaler handler om å vinne, ikke om å fortjene noe eller å spille bra. Ingen kommer til å huske at vi kanskje fortjente litt mer. Jeg vil gratulere Liverpool, Jürgen Klopp og alle spillerne med en utrolig sesong som nå avsluttes med å vinne Champions League. Det er fantastisk. Det er smertefullt, men vi må fortsette. Vi må være smarte nå. Etter smertefulle situasjoner handler det om å bygge den neste perioden i livet ditt. Det kommer til å bli tøft, men etter noen få timer må vi endre tankesettet og bli positive, sier Spurs-sjefen.