– Han var avskrevet, nesten glemt og beskrevet som et bomkjøp

TV 2-ekspert trekker frem Divock Origi som Liverpools kanskje største helt etter Champions League-bragden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mohamed Salah sendte Liverpool i ledelsen med en tidlig scoring fra straffemerket i Champions League-finalen mot Tottenham.

Innbytter Divock Origi punkterte kampen med et diagonalskudd i det 87. minutt, akkurat da Tottenham omsider hadde samlet seg til en spurt som ga bud om utligning.

Se scoringen i kampsammendraget øverst!

Origi scoret som kjent to mål da Liverpool tok seg finale etter den kruttsterke 4-0-seieren mot Barcelona i returkampen i semifinalen på Anfield.

– Han var nesten glemt og avskrevet
TV 2-ekspert Mina Finstad Berg mener Origis innflytelse i Champions League denne sesongen nesten ikke er til å tro.

– Origi har hatt en helt utrolig Champions League-avslutning for Liverpool. Han var jo nesten litt glemt, avskrevet og beskrevet som et bomkjøp. Folk sa at han aldri kom til å lykkes i klubben. Men han er blitt helten gang etter gang. Han steppet inn for Firmino og sendte Liverpool videre mot Barcelona, og så avgjorde han Champions League-finalen mot Tottenham med sin scoring da Tottenham hadde initiativet, sa Finstad Berg i TV 2s Champions Leauge-studio.

Ekspertkollega Brede Hangeland er enig.

– Det var klasse det han gjorde i finalen etter å ha vært såpass kort tid på banen. Det var en superinnbytter som gjorde dette, mente han.

TV 2-ekspert Erik Thorstvedt tror Liverpool går gylne tider i møte så lenge Jürgen Klopp sitter ved roret.

– Liverpool er et kjempebra fotballag, men de er oppe der og kjemper mot supermakter i Europa og Manchester City og Chelsea i England, som har masse penger. Men de er helt oppe der nå, og så lenge Klopp er trener for Liverpool så vil det være gode tider for Liverpool, mente Thorstvedt.

– Den beste kvelden i mitt liv
Liverpools manger Jürgen Klopp gjorde ikke noe for å skjule sin glede, verken da han ble kastet opp i lufta av Liverpool-spillerne eller da han ble intervjuet om sine følelser.

– Kampen var et slag utkjempet under vanskelige omstendigheter. Vi gjorde ikke vår beste kamp, men dette handlet bare om å vinne, om å avslutte jobben. Har du noen gang sett et lag som dette? Som kjemper selv når det ikke er noe drivstoff igjen i tanken, sa han til BT Sport.

– Alle gjorde det, hele sesongen. Og så har vi en keeper som får de vanskeligste ting til å se lette ut, la han til om Alisson og hans avgjørende redninger i sluttminuttene.

– Dette er kanskje den beste kvelden i livet mitt.

Siden han vant serie og cup med Borussia Dortmund i 2012 hadde Klopp vært i seks finaler med Dortmund og Liverpool og tapt dem alle. Det ble han kjørt hardt på i opptakten til lørdagens finale, og derfor smakte nok seieren ekstra godt.

– Vi har stadig tatt nye steg
Liverpool ble slått på målstreken i Premier League selv om laget tapte bare en av 38 seriekamper, men laget avsluttet sesongen som første engelske vinner av verdens gjeveste klubbturnering siden Chelsea i 2012, og det selv om laget tapte fire av 13 kamper i turneringen.

– Familien min sitter der borte. De har lidd mer enn jeg har gjort etter alle finaletapene. Dette er for dem. Det er for mine trenere, og for klubbeierne, som har støttet oss hele veien. Jeg er så stolt av denne klubben, sa Klopp i et intervju vist på Viasat.

– Dette er den beste kvelden i våre yrkesliv. Det tok tid, men denne tittelen er viktig for vår utvikling. Vi har stadig tatt nye steg, men folk sier «hva så, dere vant ikke noe». Nå kan vi gå videre.