Mourinho og Wenger kritiske til Kane-avgjørelse

Men Mauricio Pochettino forsvarer valget om å la Harry Kane starte finalen.

Liverpool-Tottenham 2-0

Før finalen hadde Tottenham kun vært i ledelsen i 179 av de 1080 minuttene de hadde spilt i Champions League denne sesongen.

Likevel var det optimisme i Tottenham-leiren før kampstart. At Harry Kane ble friskmeldt og attpåtil var i startoppstillingen styrket nok Tottenham-fansens tro på finaleseier.

Håpet fikk seg en knekk allerede etter 23 sekunder. Tre minutter før slutt sørget Divock Origi for å knuse alt håp for London-laget.

Dermed ble det nok en troféløs sesong for Mauricio Pochettino. En fattig trøst for Tottenham-fansen er at finaletapet øker sannsynligheten for at Pochettino blir i klubben. Argentineren ble for noen uker siden sitert på at han vurderte å gi seg om Tottenham vant Champions League.

– Dette er ikke tiden for å prate om fremtiden. Man kan tolke ting i forskjellige retninger, sier Pochettino.

– Vi er så skuffet. Vi er så stolte. Våre spillere og fans ga alt i sesongens siste kamp. Vi slipper inn mål etter 20 sekunder, og det har en enorm innvirkning på kampen. Jeg synes vi dominerte og skapte noen sjanser, men vi scoret ikke mål. Det var smertefullt, men vi må være rolige når vi analyserer ting. Sesongen har vært fantastisk, vi har havnet i topp fire og spilt denne finalen for første gang i klubbens historie. Det er smertefullt å tape finalen, men vi må være positive.

Pochettino blir kritisert fra flere hold for at han valgte å starte med Harry Kane på topp. Kane hadde ikke spilt kamp siden begynnelsen av april, men meldte seg klar før finalen.

To av dem som er kritiske er Arsène Wenger og José Mourinho.

– Vi snakket mye om Kane før kampen. Han så ikke klar ut, og det var egentlig bare Son som så farlig ut, var Wengers dom i pausen.

– Realiteten er at Tottenham har 61 prosent ballbesittelse, men ingen skudd på mål, sa Mourinho ved halv tid.

– De bommer på mange pasninger og klarer ikke å finne hverandre. Harry Kane var usynlig hele omgangen, var portugiserens konklusjon.

Kane hadde for øvrig kun 11 ballberøringer før pause.

Pochettino forsvarte avgjørelsen om å la Kane starte kampen.

– Man kan skape en historie eller et drama når det ikke var et drama. Kane, Moura, Son? Det var en avgjørelse å ta. I mine øyne var Harry Kane, selv etter en og en halv måned ute, en som avsluttet kampen friskt. Han scoret ikke. Avgjørelsen min var analytisk, og jeg gjorde den basert på all informasjonen jeg hadde. Jeg angrer ikke på den avgjørelsen, sier han.