SKADEFRI: Tottenhams Harry Kane.
SKADEFRI: Tottenhams Harry Kane. Foto: Bernat Armangue

Kane rett inn på laget til Tottenham – slik starter finalelagene

Sjekk hvordan Tottenham og Liverpool starter i Champions League-finalen.

Se Tottenham – Liverpool på TV 2 og TV 2 Sumo!

En ankelskade har holdt Tottenham-stjernen Harry Kane ute av spill siden den første Champions League-kvartfinalen mot Manchester City i april.

Nå er Kane friskmeldt, og gikk som ventet rett inn på Tottenham-laget i Champions League-finalen.

– Han er klar og har jeg har følt at han har vært klar de siste ukene for å spille. Men først i går ble det bekreftet at han skulle spille, opplyste Spurs-manager Mauricio Pochettino i intervjuet før kampstart.

Semifinalehelten mot Ajax, Lucas Moura, måtte vike plassen til fordel for Englands kaptein.

– Det er gode nyheter for Spurs at han er tilbake, men Kane har ikke spilt siden 9. april og kan være kamprusten, sa TV 2-ekspert Mina Finstad Berg.

– Dette har nok vært vanskelige valg av Pochettino. Men det er lett å forstå at han har med Harry Kane, som på mange måter symboliserer den veksten dette Spurs-laget har hatt. Så har Pochettino en Lucas Moura som kan komme inn med fart og selvtillit, mente TV 2-ekspert Brede Hangeland.

Liverpool-spissen Roberto Firmino ble meldt skadefri tidligere i uken. Han var tilbake i trening i forrige uke etter å ha gått glipp av Liverpools tre siste kamper i Premier League. En muskelstrekk var årsaken til skadefraværet. Firmino gikk rett inn på Liverpool-laget mot Tottenham.

– Firmino er enormt viktig for måten Liverpool spiller på. Han er på en måte motoren i angrepet. At han starter er gode nyheter for alle som holder med Liverpool, sa TV 2-ekspert Mina Finstad Berg.

– James Milner kunne fortjent en plass på laget. Men Liverpool har to ekstremt løpsvillige midtbanespillere, poengterte Brede Hangeland.

Slik starter lagene i finalen i Madrid:

Tottenham (4-3-1-2): Lloris – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Winks, Sissoko, Alli – Eriksen – Son, Kane

Benken: Gazzaniga, Vorm, Sanchez, Foyth, Davies, Aurier, Dier, Walker-Peters, Wanyama, Lucas Moura, Lamela, Llorente

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Fabinho, Henderson, Wijnaldum – Mane, Salah, Firmino

Benken: Mignolet, Kelleher, Lovren, Gomez, Moreno, Milner, Lallana, Oxlade-Chamberlain, Shaqiri, Origi, Brewster, Sturridge

Dommer: Damir Skomina, Slovenia

Optimistisk Kane
Før kampen var Harry Kane optimistisk med tanke på å kunne spille finalen i Madrid

– Jeg føler meg bra. Jeg begynte å trene med laget igjen mot slutten av forrige uke. Så langt har det ikke vært noen problemer, sa Kane før finalen.

25-åringen har hamret inn 17 mål på 28 Premier League-kamper og fem mål på åtte Champions League-kamper denne sesongen. Så ødela den engelske landslagskapteinen ankelen etter drøye timen i den første Champions Leauge-kvartfinalen mot Manchester City i starten av april. Det skjedde etter at Fabian Delph hadde klarert en ball og var uheldig da han tråkket Kane på ankelen.

Hemmelighetsfull Pochettino
Tottenham-manager Mauricio Pochettino ville på pressekonferansen før kampen ikke svare på om han ville inkludere storscorer Harry Kane fra start i lørdagens TV 2-sendte finale i Europas gjeveste klubbturnering.

– Det er normalt at dere spør meg. Det er vanskelig for dere å sette dere i mitt sted, men det er normalt. Det er aldri enkelt. Det blir ikke enkelt i morgen, men det var vanskelig forrige kamp, i semifinalen, i kvartfinaen. Alle enkeltkamper må det tas avgjørelser, sa Mauricio Pochettino.

TV 2-kommentatorerene Espen Ween og Endre Olav Osnes fulgte fredagens Spurs-trening og så Kane trene for fullt. Etterpå var de ikke i tvil.

– Jeg er sikker på at Kane starter, slo Ween fast – og fikk full støtte av Osnes.

Klopp: – Bobby ser bra ut
Liverpool er klar for sin andre strake Champions League-finale. For ett år siden ble det tap for Real Madrid.

Manager Jürgen Klopp var fornøyd med at Roberto Firmino ble friskmeldt tidsnok til møtet mot Tottenham.

– Bobby ser veldig bra ut, han går det bra med. Han er med på trening. Så langt ser det bra ut, og jeg er ganske sikker på at han er klar, sa Klopp.

Midtbanespiller Keita sliter på sin side med en skade han pådro seg i semifinaleseieren mot Barcelona. Den kostet ham også deltakelsen i finalen.

Se Champions League-finalen mellom Tottenham – Liverpool på TV 2 og TV 2 Sumo