Sarri sår tvil om sin fremtid i Chelsea etter Europaliga-suksessen

Chelsea-manager Maurizio Sarri roses opp i skyene av David Luiz etter bragden i Europaligaen. Men italieneren vil ikke svare ja eller nei på om han fortsetter på Stamford Bridge neste sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Maurizio Sarri har ledet Chelsea til tredjeplass i Premier League og Europaliga-troféet i sin første sesong som manager for London-klubben. Han ledet også Chelsea til finalen i ligacupen, hvor Manchester City ble for sterke.

Likevel har det blitt spekulert i Sarris fremtid på Stamford Bridge. Den siste tiden er 60-åringen blant annet blitt koblet til den ledige jobben som ny trener for Juventus.

Han var kryptisk om sin fremtid i Chelsea på pressekonferansen etter Europaliga-bragden.

– Nå må jeg snakke med klubben, for sesongen er over. På torsdag vil jeg snakke med eieren og direktøren. Vi må selvsagt snakke sammen, som de gjør i alle klubber etter sesongen. Vi må vite hva klubben kan gjøre for meg, og hva jeg kan gjøre for klubben. Så får vi ta en avgjørelse Jeg har kontrakt med klubben, men for øyeblikket snakker vi ikke om noe, sa Sarri på pressekonferansen.

– Jeg er heldig, for jeg er i Chelsea, en av de best klubbene i en av de beste ligaene i verden. For øyeblikket er jeg fornøyd her, men jeg vil vite om klubben er fornøyd og om vi kan bli enda bedre. Det er normalt at jeg snakker med eieren, presidenten og direktøren i alle klubber når sesongen er over, fulgte han opp.

Men på direkte spørsmål om han fortjener å bli værende i Chelsea neste sesong, ville Sarri svare verken ja eller nei.

– Jeg tror det, men det er bare min mening. Min mening er ikke alltid nok, konstaterte han.

– Respekterer Hazards avgjørelse
Sarri legger ikke skjul på at han er strålende fornøyd med Chelseas avslutning på sesongen.

– Jeg er veldig, veldig glad. Troféet er veldig viktig for klubben. Navnet på spillerne og treneren er ikke så viktig. Vi fortjente å vinne denne finalen. Vi havnet i trøbbel i januar og februar, for Premier League er ikke enkelt, men fikk en reaksjon. Så kom vi på tredjeplass i Premier League og kvalifiserte oss til Champions League neste sesong. Så tapte vi ligacupfinalen, og så vant vi Europaligafinalen. Noe endret seg etter at vi tapte 0-6 mot City. Etter det startet vi på noe nytt, og vi fortjente å vinne Europaligaen, sa Sarri på pressekonferansen etter kampen.

Italieneren liker ikke at Eden Hazard egen fremtid:

– Som dere vet er Hazard en vidunderlig spiller og person. Jeg visste at Eden ønsket å forlate klubben, selvsagt. Jeg respekterer hans avgjørelse, mente han.

Hylles av Luiz
Chelsea-stjernen David Luiz hyller jobben Maurizio Sarri har gjort på Stamford Bridge denne sesongen.

– Vi har hatt våre oppturer og nedturer, men vi har forbedret oss kraftig og lært enormt mye denne sesongen. Vi avsluttet sesongen veldig godt og tok et trofé. Det er min tredje tittel i Europa med Chelsea. Sarri er en fantastisk fyr, en strålende trener, og han fortjener virkelig dette troféet, sa Luiz, ifølge BBC, og slo fast:

– Manageren har gjort det fenomenalt for denne klubben. Jeg ønsker ikke å snakke om spekulasjonene rundt fremtiden hans, nå er tiden inne for at alle snakker om troféet vi tok, mente Chelsea-profilen.

Tidligere Chelsea-spiller Andy Townsend tror Sarri selv kan bestemme om han vil fortsette eller forlate Stamford Bridge etter bragden i Europa.

– Plutselig er alt i Maurizio Sarris hender nå. Han kan bli værende fordi han har troen på at han kan og gjøre spillerne bedre, eller han komme til forlate klubben fordi klubben kan bli nektet å kjøpe nye spillere, og han mister sin beste spiller i Hazard. Kanskje han tenker at derfor heller vil takke ja til Juventus-jobben, spekulerer Townsend overfor BBC.