Mørk tilbake i rekordseier over Sverige

De norske håndballjentene kjørte fullstendig over Sverige i Nora Mørks landslagscomeback. 36-20 er den største norske utklassingen av svenskene noen gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Før tirsdagskampen var to 14-målstap Sveriges verste Norge-minne etter 137 kamper. Svenskene var et heltrist skue, og de lå under 10-18 til pause. På veien dit hadde Norge i perioder vært bunnsolid.

Keeper Silje Solberg var meget god de vel 39 minuttene hun spilte. Etter Katrine Lundes kneskade og Kari Aalvik Grimsbøs selvpålagte landslagspause, er Solberg alene igjen i super-trioen på målvaktplassen.

Stjerne

Mørk ordnet 12-9-målet. Det var hennes første landslagsscoring 527 dager etter forrige landskamp, tapet i VM-finalen mot Frankrike i desember 2017.

Se scoringen øverst

– Det var litt surrealistisk, sa Mørk til TV 2 etter kampen om comebacket.

– Det var ålreit å få inn den scoringen. Jeg hadde bestemt meg for ikke bare å fyre løs. Det gikk ganske bra. Det gikk greit å starte på benken og føle litt på stemingen. Da jeg kom innpå, var det lett å spille med de jentene, sa Mørk, som la til at kroppen føltes bra.

Nora Mørk kysser kjæresten hockeyspiller Martin Laumann Ylven etter kampen mellom Norge og Sverige i Nadderud Arena.
Nora Mørk kysser kjæresten hockeyspiller Martin Laumann Ylven etter kampen mellom Norge og Sverige i Nadderud Arena. Foto: Ruud, Vidar

Mørk hadde ellers flere innspill av klasse. Pasningene skar gjennom muren av svenske hender og havnet ofte hos lagvenninner inne på 6-meterstreken.

Stine Bredal Oftedal og Heidi Løke sto over mot Sverige. De fikk begge hver sin lille smell på treningen mandag.

Storfavoritt

For Norge venter nå VM-kvalifisering i TV 2-sendt kamp mot Hviterussland. Der går bortekampen fredag. Returoppgjøret spilles onsdag. Det må en kollaps til i minst to omganger for at Norge ikke går videre komfortabelt.

Verdensmesterskapet arrangeres i Japan i november og desember. Et norsk VM-gull gir direkte plass i OL neste år.

Sølv kan også holde dersom Frankrike eller Sør-Korea vinner VM. Norge vil få en ekstrasjanse i OL-kval til våren neste år om det ikke lykkes i VM.

(©NTB)