FINALEDUELLANTER: Enten Jürgen Klopp eller Mauricio Pochettino vinner sitt første Champions League-trofé lørdag.
FINALEDUELLANTER: Enten Jürgen Klopp eller Mauricio Pochettino vinner sitt første Champions League-trofé lørdag. Foto: Ian Kington, Josep Lago/AFP]

Klopp er stjernemanageren Pochettino sliter mest med å slå

Dyster statistikk for Spurs-fansen forut for lørdagens finale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Champions League-finalen Tottenham-Liverpool på TV 2 og TV 2 Sumo lørdag fra 19.10!

Madrid (TV 2:)

Lørdag er det duket for helengelsk Champions League-finale når Liverpool og Tottenham barker sammen i Madrid.

På trenerbenken er det imidlertid internasjonal karisma i duellen mellom tyske Jürgen Klopp og argentinske Mauricio Pochettino.

Begge er sultne på titler, og spesielt Spurs-manageren har fått høre det av sine kritikere fordi han har til gode å vinne et eneste trofé i sin managerkarriere.

Og 47-åringen blir neppe mindre sulten når han vet at nettopp Klopp står på motsatt halvdel. Liverpool-sjefen er nemlig den eneste av managerne Pochettino har møtt sju eller flere ganger som han kun har tatt innersvingen på ved én anledning.

4-1-seieren på Wembley i oktober 2017 er den eneste av ni kamper dem imellom som Tottenham-sjefen har kommet seirende ut av, og i den nylig avsluttede sesongen vant Liverpool begge oppgjørene 2-1.

– Liverpool er sammen med Manchester City det beste laget i England. For ett år siden var de i finalen. De fortjener skryt. Jürgen Klopp er en fantastisk manager og de har utrolige spillere i en stor klubb med mye historie. Men vi vil nyte det og prøve å vinne. Vi vil skrive historie, og vi vet hva vi trenger å gjøre, sa Pochettino på fredagens pressekonferanse på Wanda Metropolitano i Madrid.

Hold deg oppdatert i TV 2s Champions League-finale-livesenter

Under ett poeng i snitt - har bedre poengfangst mot flere store navn

Pochettinos gjennomsnittlige poengfangst mot Klopp er på 0,78, med statistikken 1-4-4 på de ni kampene de har møtt hverandre. Til sammenligning har han 0,81 på 16 møter med José Mourinho, 1,27 på elleve møter med Arsène Wenger og 1,10 på ti møter med Unai Emery. Av de profilerte managerne argentineren har møtt hyppigst har han kun et lavere poengsnitt mot Pep Guardiola (0,76), men det er fordelt på 17 kamper, og den nåværende Spurs-sjefen har også vunnet tre av dem.

Fellesnevnerne for de øvrige managerne i dette bildet er imidlertid at de også har tatt godt for seg på troféfronten, mens Klopp hjemsøkes av at han har tapt sine seks foregående finaler som manager. Akkurat det elementet ville ikke Pochettino være med på at gjør lørdagens duellant til en ulykkesfugl.

– Jürgen er en veldig suksessfull manager, og jeg beundrer ham mye. Han er glad og optimistisk, spontan og naturlig. Jeg liker ham godt. Han har hatt litt uflaks. men det er bare fordi han har tapt finalene. Men han har vært i tre finaler. Jeg tenker at det vanskeligste er å komme til finalen. I finalen er det ting du ikke kan kontrollere som avgjør. Han er en fantastisk manager, og han bør gratuleres for å være i tre finaler, sa argentineren fredag.

Den ene seieren Pochettino leverte sørget for vekker for Klopps Liverpool-prosjekt

Den ene seieren Pochettino faktisk har mot Liverpools tyske sjef var også med på å kickstarte hele prosjekt Klopp i Liverpool. Mange ser på nettopp 1-4-nederlaget på Wembley i oktober 2017 som vendepunktet for tyskeren, som tok grep og snudde hele forrige sesong etter den.

På det tidspunktet lå de på 9. plass med 3-4-2 på de første ni kampene, men gikk deretter 14 strake uten tap i ligaen og dannet grunnlaget for en strålende sesong som endte med 4. plass og Champions League-finale. Denne sesongen har de vært enda bedre, og pushet Manchester City hele veien inn i kampen om ligatittelen. På veien slo de altså også Tottenham ved to anledninger.

– Vi var veldig gode i begge kampene, men det ble bare 2-1. Så vi har ingen fordeler, sa Jürgen Klopp om den saken fredag.

Tottenham-kaptein Hugo Lloris avviste også at de innbyrdes kampene lagene imellom har noe som helst å si forut for oppgjøret i Madrid.

– Vi kan ikke sammenligne en CL-finale og en Premier League-kamp. Konteksten er fullstendig annerledes, sa franskmannen.

PS! Manageren Pochettino har møtt flest ganger uten å vinne en eneste gang er José Luis Mendilibar. På seks kamper som Espanyol-sjef hadde han resultatrekken 0-2-4 mot Osasuna og Real Valladolid-mannskapene til den nåværende Eibar-sjefen.